Η ακροδεξιά στην ΕΘΕΛ παίρνει μια γεύση από το δικό της φάρμακο

Ο «Σύνδεσμος Οδηγών» είναι μια από τις παρατάξεις της ακροδεξιάς στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία αστικών συγκοινωνιών). Στα ψηφοδέλτιά του συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές μέλη της Χρυσής Αυγής (σήμερα έχουν φτιάξει δική τους παράταξη με την ονομασία «Πατριωτική Αφύπνιση). Δυο από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Οδηγών είναι ο Άρης Κουμούτσος, ο οποίος εκλέχτηκε και στις τελευταίες εκλογές στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (Συνδικάτο όπου ανήκουν οι οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι από τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών) καθώς και ο Αποστόλης Σουκαράς, γνωστός εθνικοσοσιαλιστής (Ναζί) διαχειριστής του μπλογκ ΕΘΕΛ-Συνάδελφος, ο οποίος τον Ιούνη του 2011 είχε τύχει της προστασίας των ΜΑΤ κατά διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα και είχε φυγαδευτεί μέσα από τη Βουλή.
 
Ένα από τα βασικά «μέσα» που χρησιμοποίησε ο Σύνδεσμος Οδηγών για να αναρριχηθεί στο ΔΣ του Συνδικάτου ήταν να κατηγορεί τους πάντες για κλέφτες και καταχραστές, χωρίς βέβαια να συνοδεύει ποτέ τα λεγόμενά του με αποδείξεις. 
 
Οι διαμάχες της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» – παράταξη που συμμετέχει το «Ξεκίνημα» – με το «Σύνδεσμο Οδηγών» έχουν ιστορία. Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση, είναι η μόνη παράταξη στην ΕΘΕΛ με σταθερή αντιφασιστική δράση και η μοναδική παράταξη που βγάζει ανακοινώσεις που αναδεικνύουν και καταγγέλλουν το ρόλο των παρατάξεων της ακροδεξιάς και των νεοναζί στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών (για τις ανακοινώσεις δείτε εδώ: https://xekinima.org/arthra/select_category/98/)
 
Σ’ αυτά τα πλαίσια η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» απάντησε και στην τελευταία ανακοίνωση του Συνδέσμου Οδηγών, ο οποίος κατηγορεί την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» και άλλες παρατάξεις για συκοφάντηση, απόπειρα φίμωσης κοκ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Όπως έστρωσαν… θα κοιμηθούν….
Δυο λόγια για τον αγανακτισμένο Α. Κουμούτσο

Σε μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις του (22/11/2013) ο Σύνδεσμος Οδηγών κατηγορεί την Ανεξάρτητη Παρέμβαση ότι τον συκοφαντούμε, ότι κάνουμε εναντίον του «μηνύσεις με ψευδείς καταθέσεις», ακόμα και ότι «στήνουμε καταδίκες» – τέτοια επιρροή έχουμε υποτίθεται στο δικαστικό σώμα που καταφέρνουμε να καταδικαστεί ο Σύνδεσμος Οδηγών για πράγματα που δεν έκανε ποτέ!

Ποιος μιλά για μηνύσεις και αγωγές;;;;

Ο δικομανής συνιδρυτής του Συνδέσμου Οδηγών κ. Κουμούτσος έγινε γνωστός στον κλάδο και αναρριχήθηκε στο ΔΣ του Συνδικάτου έχοντας σπάσει ένα φοβερό ρεκόρ. Αυτό των τρακαρισμάτων – κάθε γωνιά της Αθήνας και μία ανάμνηση…  

Από τη θέση του εκλεγμένου στο ΔΣ συνδικαλιστή ο Α. Κουμούτσος ξεδίπλωσε το «ταλέντο» του και ξεκίνησε:


– να μηνύει οδηγούς… 

π.χ. μήνυση 18/1/2011 κατά Δ. Μηλιώνη – οδηγός Α/Σ Π. Ράλλη – γιατί έγραψε άρθρο στην εφημερίδα του Συνδικάτου που έκανε κριτική στον Α. Κουμούτσο. 

– να μηνύει συνδικαλιστές…

π.χ. μήνυση κατά Γ. Ντάτση και Μ. Χριστοφορίδη (2011). Τον Γ. Ντάτση τον μήνυσε για άρθρο που είχε γράψει εναντίον του στην εφημερίδα του Συνδικάτου, ενώ τον Μ. Χριστοφορίδη τον μήνυσε ως υπεύθυνο της εφημερίδας του Συνδικάτου που επέτρεψε να δημοσιευτεί το άρθρο του Γ. Ντάτση. Τόσο ο Ντάτσης όσο και ο Χριστοφορίδης αθωώθηκαν. 

– να φέρνει στο χώρο εργασίας μας την αστυνομία για να συλλάβει συναδέλφους

π.χ. το 2007 ο Α. Κουμούτσος κάλεσε την αστυνομία στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας. Όταν ήρθε, ζήτησε από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον Γ. Κιούση και τον Γ. Μιχαϊλίδη γιατί κόλλαγε αυτοκόλλητα με το λογότυπο της ΔΑΣ στα λεωφορεία και τα «βρόμιζε»… 

– να βρίζει με αισχρό τρόπο συνδικαλιστές και εργαζόμενους των υπόλοιπων παρατάξεων μέσα από την εφημερίδα της παράταξής του και από το facebοok. 

π.χ. στο εκλογικό τεύχος της εφημερίδας «ο Συνάδελφος» το 2102, ο Σύνδεσμος Οδηγών αφιερώνει ολόκληρο άρθρο για να απαξιώσει και να κοροϊδέψει οδηγό με μυοσκελετικό πρόβλημα, αποκαλώντας τον «Ο συγκάηκας». Το «σφάλμα» του οδηγού που μπήκε στο στόχαστρο ήταν ότι έλεγε σε συναδέλφους να μην ψηφίσουν Σύνδεσμο Οδηγών. Στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2009 ο Α. Κουμούτσος γράφει ένα εμετικό άρθρο για άλλο συνδικαλιστή ή εργαζόμενο (δεν διευκρινίζει) όπου τον αποκαλεί μεταξύ άλλων: «ένα αγοράκι που αντί να το θηλάσει η μανούλα το θήλαζαν οι πελάτες της…», «το τρυφερό αγοράκι… που άρχισε από πολύ νωρίς τα τσιμπoύκια…». Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα! Μετά από αυτά, τολμά να φωνάζει που του κάνουν μηνύσεις;;;

– Να κατηγορεί τους πάντες για κλέφτες, χωρίς να φέρει ποτέ καμία απόδειξη.

Εδώ νομίζουμε τα παραδείγματα περιττεύουν…

Τώρα ο κ. Κουμούτσος εξοργίζεται και φωνάζει γιατί μετά από 6 χρόνια στο συνδικάτο που έκανε μηνύσεις, απειλούσε με αστυνομίες, με εισαγγελείς, με ΣΔΟΕ κοκ, για πρώτη φορά κάποιος κάνει μήνυση σε αυτόν. Όπως έστρωσε όμως θα κοιμηθεί…

Οι μηνύσεις του Συνδέσμου Οδηγών εναντίον της Ανεξάρτητης Παρέμβασης και πώς απαντήσαμε

Όλο το 2011 ο Α. Κουμούτσος κατηγορούσε δημόσια τον Α. Κασιμέρη ότι ως ταμίας κακοδιαχειρίστηκε τα χρήματα του συνδικάτου, ενώ άφηνε υπονοούμενα (πάντα χωρίς αποδείξεις) ότι ο Α. Κασιμέρης έκανε κατάχρηση των χρημάτων του Συνδικάτου. Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση απάντησε τότε με μια ανακοίνωση με στοιχεία για τα χρήματα του ταμείου κ.α. που έκαναν τον Σύνδεσμο Οδηγών να λουφάξει για αρκετούς μήνες.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ: http://www.etheldrivers.blogspot.com/2011/06/blog-post_7106.html

Το 2012 ο Α. Κουμούτσος κατέθεσε μήνυση εναντίον του Α. Κασιμέρη και του Μ. Χριστοφορίδη ότι δήθεν το 2010 (δυο χρόνια νωρίτερα!) έκαναν απάτη με την οποία καταχράστηκαν 320 ευρώ από το ταμείο του Συνδικάτου. (δείτε την απάντησή μας εδώ: http://etheldrivers.blogspot.com/2012/01/blog-post_7374.html).

Τη μήνυση αυτή, ο εισαγγελέας τη θεώρησε αβάσιμη (αφού δεν κατέθεταν κανένα αποδεικτικό στοιχείο) και αστεία και την έστειλε στο αρχείο (Εισαγγελική διάταξη ΕΓ 2/2013/79)… δηλαδή την απέρριψε.

Η λάσπη που έριχνε ο Α. Κουμούτσος και ο Σύνδεσμος Οδηγών στην Ανεξάρτητη Παρέμβαση είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε στον Α. Κουμούτσο μια γεύση από το δικό του φάρμακο…

Στις 5/4/2012 καταθέσαμε μήνυση εναντίον του Α. Κουμούτσου για όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες που είχε κάνει εναντίον μας.

Ο Α. Κουμούτσος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, ενώ καταδικάστηκε τελεσίδικα με χρηματική ποινή 2.500 ευρώ για εξύβριση. Ο Α. Σουκαράς καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση 18 μήνες.

Για το ίδιο θέμα είχαμε καταθέσει μήνυση εναντίον και του Ν. Μικρούλη. Ωστόσο ο Ν. Μικρούλης κατέθεσε έγγραφη συγνώμη (και έτσι αποσύραμε τη μήνυση εναντίον του) με την οποία παραδέχεται ότι «δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου και στη γνώση μου οποιαδήποτε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μου» και ότι «ενήργησα εν θερμώ και … στα πλαίσια της συνδικαλιστικής διένεξης». 

Επίσης καταθέσαμε μήνυση εναντίον του Α. Κουμούτσου στις 20/6/2013 γιατί συνέχιζε να λέει δημόσια και να γράφει ότι είμαστε υπόδικοι για υπεξαίρεση παρόλο που αυτή η κατηγορία εναντίον μας είχε απορριφθεί στο δικαστήριο. (Η 2η μήνυσή μας εναντίον του Α. Κουμούτσου δεν έχει εκδικαστεί ακόμα).   

Όμως απ’ ότι φαίνεται ο Κουμούτσος άλλου τύπου συνδικαλισμό δεν ξέρει να κάνει, μόνο να ρίχνει λάσπη γύρω του. Είναι άλλωστε τυχαίο ότι δυο μήνες τώρα δεν έχει γράψει τίποτα για τις απολύσεις που έρχονται και για τη μείωση της επιδότησης της εταιρίας παρά μόνο φωνάζει «κλέφτες-κλέφτες»;

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,196ΥποστηρικτέςΚάντε Like
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα