Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ/ Continental AG

Με χτεσινή της ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ, που ανήκει στον πολυεθνικό κολοσσό Continental, δηλώνει υποστήριξη στις κινητοποιήσεις τους καθώς επίσης και πως θα ενημερώσει τα γερμανικά συνδικάτα για το θέμα ώστε να προβούν σε διαμαρτυρίες και πιέσεις προς την διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης της ΕΕ

Προς:

1. Hannes Boekhoff,
Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο
ΜΜΕ της Continental AG

2. Vincent Charles,
Εκπρόσωπο Τύπου
της Continental

3. Σάββα Παπουτσόγλου,
Γενικό Διευθυντή ΙΜΑΣ ΑΕ

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Κύριοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ενημερώθηκε για τις απολύσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ στο Βόλο, που ανήκει στη Γερμανική πολυεθνική Continental / Contitech. Ενημερώθηκε, επίσης, για τη διαρκή πίεση που ασκείτε προς τους εργαζόμενους για να δεχτούν μειώσεις στους μισθούς, εκ περιτροπής εργασία και μειωμένες αποδοχές για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα πλαίσια της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ).

Η Continental / Contitech είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός, που παράγει κυρίως ελαστικά αυτοκινήτων, με κέρδη που αυξάνονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τα δικά σας δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία. Πρόσφατα μάλιστα η Continental προχώρησε στην εξαγορά της Goodyear ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμή της.

Ο ΙΜΑΝΤΑΣ είναι ένα εργοστάσιο που επί 40 χρόνια βγάζει κέρδη πουλώντας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του στα ορυχεία της ΔΕΗ αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Αυστραλία.

Θεωρούμε ότι οι απολύσεις αλλά και οι μειώσεις αποδοχών είναι απαράδεκτες καθώς οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και πετάνε ανθρώπους στο δρόμο, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με βάση τα παραπάνω δηλώνει ότι στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ και για αυτό τον αγώνα θα ενημερώσουμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα της χώρας μας και ευρύτερα την κοινωνία για να γνωρίζει τις απαράδεκτες αντεργατικές πολιτικές της πολυεθνικής Continental / Contitech.

Ζητάμε:

  • Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις και να υπογραφεί ΕΣΣΕ που να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους.

Παράλληλα, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα ενημερώσει τα Γερμανικά συνδικάτα για την πρακτική των γερμανικών εταιριών στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής