Greek Mafia: εκτελέσεις, διαπλοκή, τεράστιοι τζίροι και δικαστικές αθωώσεις

Το κύκλωμα της λεγόμενης «Greek Mafia», τα έχει όλα: 27 μαφιόζικες δολοφονίες την τελευταία 6ετία, μάχη για τον έλεγχο στη διακίνηση καυσίμων, χαρτοπαικτικές λέσχες, οίκους ανοχής, παροχή «προστασίας» σε μαγαζιά, εκβιασμούς.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η έκθεση 60 σελίδων των οικονομικών εισαγγελέων που άσκησαν δίωξη σε 17 μέλη της Greek Mafia τον Σεπτέμβρη του 2022, όπου σημειώνεται: 

«Οι χώροι που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κάλυψης και προστατεύονταν από το κύκλωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ανέρχονταν συνολικά περίπου στους 900: 300 χαρτοπαικτικές λέσχες-καζίνο, 350 οίκοι ανοχής και 250 καταστήματα studios και strip shows». 

Ενώ υπολογίζεται πως τα κέρδη του κυκλώματος έφταναν τουλάχιστον το 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα, με τους ιδιοκτήτες των παραπάνω να καταβάλλουν στο κύκλωμα από 1.000 έως 7.000 ευρώ μηνιαίως.  

Πόσοι καταδικάστηκαν για όλα αυτά; Κανένας. Τον Φλεβάρη του 2023 αθωώθηκαν όλοι λόγω αμφιβολιών.

Την περίοδο 2015-2017 η ΕΥΠ έκανε έρευνα για διαφθορά στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Τον Δεκέμβριο του 2016, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένα ενημερωτικό δελτίο 70 σελίδων, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Μεταξύ των 17 κατηγορουμένων για εμπλοκή στην υπόθεση ήταν 5 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Πόσοι αστυνομικοί μπήκαν φυλακή μετά την έρευνα της ΕΥΠ; Κανένας.

Και σαν να μην έφταναν αυτά πήραν και προαγωγές! Σύμφωνα με έρευνα των Reporters United (11/1/23):  

«Ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος, διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Θεοδωρικάκος και Οικονόμου) και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα, αλλά τον αντάμειψαν με ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα της υπηρεσίας. Λίγες μέρες αργότερα, ο Δάβαλος αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia.»

Εκτέλεση Ρουμπέτη: μια υπόθεση που εμπλέκει πολλά μεγάλα «κεφάλια»

Οι δολοφονίες των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό ήταν ακόμα δυο εκτελέσεις άμεσα συνδεδεμένες με την Greek Mafia .

Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μ. Φιλόπουλου τον Μάρτη του 2007 σε συμπλοκή οπαδών στην Παιανία. Λόγω αυτής της καταδίκης, θεωρητικά στον Ρουμπέτη απαγορευόταν τόσο η είσοδος σε αθλητικούς χώρους, όσο και η εργασία σε ΟΤΑ.

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για έναν άνθρωπο που όπως αποκαλύπτεται τώρα, είχε στενές σχέσεις και με τον Β. Μαρινάκη αλλά και με τον Αλαφούζο, αμφότεροι εφοπλιστές και ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ και, θεωρητικά, με ανταγωνιστικά συμφέροντα καθώς είναι ιδιοκτήτες των «αιώνιων αντιπάλων», των 2 δημοφιλέστερων ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα).

Ο Ρουμπέτης κυκλοφορούσε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με κάρτα διαπίστευσης δίπλα στον Β. Μαρινάκη. 

Διορίστηκε στον Δήμο Πειραιά 2 φορές, το 2018 και το 2019, με υπογραφή του δημάρχου Γ. Μώραλη, με του οποίου τον συνδυασμό έχει εκλεγεί ο Μαρινάκης δημοτικός σύμβουλος.

Ο Ρουμπέτης επίσης, οδηγούσε μια θωρακισμένη Μερσεντές ιδιοκτησίας του Γ. Αλαφούζου. Μέσα στην Μερσεντές βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ (που δεν συνδέονται με κάποια εγκληματική πράξη), 3 πιστόλια με τα 2 να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες υποθέσεις στο παρελθόν, 1 χειροβομβίδα, δεκάδες σφαίρες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο Αλαφούζος αρχικά δήλωσε ότι δεν ήξερε πως βρέθηκε στην κατοχή του Ρουμπέτη η Μερσεντές! Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως είχε παραχωρήσει τη λιμουζίνα στον Γ. Κομπότη, (ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός, που είχε κατηγορηθεί για το σκάνδαλο με τα στημένα παιγνίδια στο ποδόσφαιρο το 2012-13) και πως δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιον τρόπο κατέληξε στην κατοχή του Ρουμπέτη.

Παράλληλα, κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν τους Γ. Αλαφούζο, Γ. Κομπότη και Β. Ρουμπέτη να μιλάνε και να γελάνε σαν παλιοί καλοί φίλοι στα επίσημα του γηπέδου της Λειβαδιάς. Ενώ οι οπαδοί της Θύρας 7 ανέβασαν πανό στη μνήμη του μαφιόζου Ρουμπέτη στο ΣΕΦ. Κανένας δεν το κατέβασε και κανένας δεν συνελήφθη.  

Ένα μαχαίρι που δεν βρίσκει ποτέ το κόκκαλο

Παρότι οι καταγγελίες πέφτουν βροχή και οι δημοσιογραφικές έρευνες αναδεικνύουν συνεχώς νέα στοιχεία, τα συστημικά ΜΜΕ αλλά και η Κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο, σιωπούν πεισματικά και προκλητικά. 

Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γ. Καραϊβάζ, για χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ και ερευνητής της υπόθεσης της Greek Mafia, είχε δηλώσει:

«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, Εκκλησία, αστυνομία, Δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων –κατά παράφραση του Ρουσσώ– που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Ενώ ο γνωστός δικηγόρος σε υποθέσεις νονών της νύχτας  Α. Λύτρας συμπληρώνει:

«Για να λειτουργήσουν αυτά τα κυκλώματα χρειάζονται τις πλάτες ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας, επιχειρηματιών ενδεχομένως, ανθρώπων που έχουν χρήματα, δημοσιογράφων, άλλης εξουσίας, πολιτικών…

»Αν δεν υπήρχε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το θέμα αυτό δεν θα είχε ασχοληθεί κανένας μέχρι σήμερα. Ζορίστηκαν στην Αστυνομία πάρα πολύ με τη δολοφονία του Καραϊβάζ. Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ούτε καν έρευνα».

Όταν αυτά τα λένε άνθρωποι υπεράνω υποψίας για «επαναστατικές ιδεοληψίες» είναι σίγουρο ότι ο κύκλος του αίματος θα συνεχιστεί, ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τον Ρουμπέτη, τον Στεφανάκο κ.α. και όχι για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο και τα «μεγάλα κεφάλια» στην Αστυνομία που εμπλέκονται στο κύκλωμα. 

Ή να δούμε να επαναλαμβάνεται η ιστορία του Noor 1, δηλαδή κάποιοι λιγότερο «σημαντικοί» άνθρωποι του κυκλώματος να καταλήγουν προσωρινά στη φυλακή, οι βασικοί μάρτυρες να πεθαίνουν από «ατυχήματα» και τελικά, ο Β. Μαρινάκης να μην απολογείται πόσο μάλλον να τιμωρείται για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο του.

Η Greek Mafia αποτελεί ένα ακόμα απόστημα ενός σάπιου οικοδομήματος.  Αυτή είναι η φύση και η λογική, το dna, του καπιταλισμού, κι όσο το σύστημα επιβιώνει τόσο θα αναπαράγεται και η Greek Mafia με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα