«Γούμενος και Λάβδας ήταν η αρχή, θα πέσουν οι κεραίες σ’ολόκληρη τη Γη!»

Χάρης Σιδέρης, Green Attack

Την Κυριακή 19/10 δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας απενεργοποιήθηκαν στην περιοχή του Γκύζη.

Μια βδομάδα πριν στις 12/10 έγινε συνέλευση κατοίκων (75 άτομα περίπου) στην περιοχή του Γκύζη με αφορμή τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ειδικά ένα κτίριο σε απόσταση αναπνοής από πάρκο, σχολεία και το πνευματικό κέντρο του δήμου. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου (Γούμενος) φαίνεται να είχε συνάψει συμφωνίες με όποια εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο της κινητής και όχι κάποια συγκεκριμένη. Παράλληλα στη γειτονιά υπάρχουν αρκετές ακόμα κεραίες (διασταυρωμένες), κάποιες υπόνοιες για άλλες και σίγουρα αρκετές κρυφές ή καμουφλαρισμένες! Η συνέλευση αποφάσισε μάζεμα την Τρίτη 14/10 για να βγει κείμενο που να προπαγανδίζει την επόμενη κυριακάτικη συνέλευση (19/10).

Η νέα συνέλευση ήταν διπλάσια σε προσέλευση (150 άτομα περίπου) και σε πολύ μαχητικό κλίμα. Ενδεικτικό είναι ότι όταν μίλησε δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ για δικαστικό αγώνα, η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση, καθώς στο παρελθόν έχουν ήδη κινηθεί νομικά χωρίς αποτέλεσμα. Πριν καν προλάβει να τελειώσει η συνέλευση ο κόσμος ξεκίνησε με αποφασιστικότητα για την πολυκατοικία του Γούμενου με σκοπό να τις ρίξει, όπως και έκανε μέσα σε ένθερμο κλίμα. Η ντουντούκα και το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζαν συνεχώς συνθήματα κατά των κεραιών και του ιδιοκτήτη. Μερικά χαρακτηριστικά: «Έξω οι κεραίες από τις γειτονιές», «έξω οι κεραίες από του Γκύζη, καλύτερη ζωή σε όλους μας αξίζει», «ότι δε βγαίνει, κατεβαίνει!» Ενώ στη συνέχεια μετακινηθήκαμε σε διπλανή πολυκατοικία. Αφού στηθήκαμε κάτω από την πολυκατοικία του Λάβδα, αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα και να τον καλούμε να κατέβει.. Τα συνθήματα «τελεία και παύλα θα πέσει και του Λάβδα», «Γούμενος και Λάβδας ήταν η αρχή θα πέσουν οι κεραίες σ’ ολόκληρη τη Γη», δόνησαν την ατμόσφαιρα. Νέα ομάδα ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και μετά από 20 λεπτά περίπου είχε απενεργοποιηθεί και η δεύτερη κεραία!

Όλα τα παραπάνω κράτησαν περίπου 4 ώρες! Η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων και η απόφαση για απενεργοποίηση των κεραιών μέσα από τη συνέλευση της γειτονιάς έδωσε μαθήματα αγώνα και για άλλες γειτονιές της Αθήνας. Το ζήτημα στη γειτονιά του Γκύζη δε σταματά εδώ. Η περιοχή είναι περιτριγυρισμένη από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η γειτονιά είναι στο πόδι για νέες συνελεύσεις και νέες κινητοποιήσεις. Το πιο ενθαρρυντικό ίσως μήνυμα που περνάει μέσα από τη συγκεκριμένη κινητοποίηση αποκρυσταλλώνεται στο σύνθημα: «Θα οργανωθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις δε θα γίνουν μοντέρνες φυλακές!».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα