Γονείς του 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου για το εργατικό ατύχημα δασκάλας

Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από 21 γονείς και κηδεμόνες του 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου σχετικά με το εργατικό ατύχημα νηπιαγωγού στα μέσα Νοέμβρη. 

Την Δευτέρα 27/11 μάθαμε ότι η νηπιαγωγός του τμήματος μας, που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, θα τεθεί σε καθεστώς περικοπής της μισθοδοσίας και της προϋπηρεσίας της. Η νηπιαγωγός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τις 13/11, επειδή έσπασε το πόδι της, κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης των καθηκόντων της στο τμήμα των παιδιών μας. Αν και δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα, ως όφειλε, πλέον βρίσκεται υπό καθεστώς τρομοκράτησης μιας και ως αναπληρώτρια δεν δικαιούται πάνω από 15 μέρες αναρρωτική άδεια. Από τη στιγμή που η νηπιαγωγός είναι αδύνατο να επιστρέψει στη δουλειά της είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται το ζήτημα της ανάρρωσης της με εκβιαστικούς όρους.

Η εκπαιδευτικός, ως εργαζόμενη, που έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, δεν γίνεται να βρίσκεται μπροστά σε αυτή την απειλή! Σε ένα σχολείο που οι κτιριακές του υποδομές είναι ακατάλληλες, θεωρούμε πως είμαστε τυχεροί που κάποιο από τα παιδιά μας δεν είχε κάποιο παρόμοιο ατύχημα! Οι γονείς και κηδεμόνες του τμήματος, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε να γίνει καμία περικοπή αποδοχών και προϋπηρεσίας για την νηπιαγωγό.

Ως γονείς και κηδεμόνες και ως μέλη της κοινωνίας δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την εκβιαστική κατάσταση. Ζητάμε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν θέση και να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να δικαιωθεί η νηπιαγωγός μας. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας και θα σταθούμε στο πλευρό της μέχρι να δικαιωθεί. Παράλληλα ζητάμε να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που απαιτούνται, για να μπορέσει να γίνει το σχολείο μας ασφαλές για όλη την σχολικής κοινότητα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα