Γίνε και εσύ τούβλο, έχει αξία…

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη», που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του «φιλάνθρωπου» αρχιεπισκόπου το 2002, προσπαθεί να μας πείσει να προσφέρουμε τον οβολό μας μέσω sms για τη δημιουργία ενός ξενώνα για τετραπληγικά παιδιά στην Κυψέλη.

Αυτό που δεν μας είπε, και ούτε πρόκειται να μάθουμε ποτέ σε όλη του την έκταση, είναι το ποσό στο οποίο ανέρχεται σήμερα η τεράστια περιουσία της εκκλησίας, που θα ήταν υπεραρκετή, όχι απλά για να χτιστεί ένας ξενώνας, αλλά για να λυθούν τα προβλήματα όλων των «κοινωνικά αδύναμων» που η εκκλησία προσπαθεί να μας πείσει ότι υποστηρίζει.

Η αλληλεγγύη σαν έννοια και σαν τρόπος ζωής χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανθρώπων που ζουν καθημερινά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, που καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει το σύστημα. Η «Αλληλεγγύη» όμως της εκκλησίας είναι μια προσπάθεια επίδειξης φιλανθρωπικού έργου, που στην πραγματικότητα δεν ανήκει στα «φιλάνθρωπα αισθήματα» της εκκλησιαστικής ηγεσίας και του μακαριότατου…, αλλά στην ευαισθησία της κοινωνίας.

Ηλέκτρα Κλείτσα

________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής