Γιατί πεθαίνουν κάθε χρόνο 11.000.000 παιδιά ;

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αρκούν μόνο 15 δις δολάρια για να σωθούν 8.000.000 παιδιά κάθε χρόνο που τώρα πεθαίνουν από την πείνα και από ασθένειες που μπορούν εύκολα να θεραπευτούν. Ο μισός πληθυσμός της γής, 2.8 δις άνθρωποι ζει στη φτώχεια με λιγότερα από 2 δολάρια την μέρα, ενώ 1.1 δις πεινάει και υποφέρει με λιγώότερα από 1 δολάριο.

Την ίδια ώρα, μόνο οι ΗΠΑ ξοδεύουν κάθε χρόνο για στρατιωτικές δαπάνες 500 δις δολάρια. Φέτος, οι ανά τον κόσμο 691 δισεκατομμυριούχοι έχουν συνολικά περιουσία 2.2 τρις δολάρια. Οι καταθέσεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου σε φορολογικούς παραδείσους υπολογίζονται από το ‘Δίχτυο για τη Φορολογική Δικαιοσύνη’ σε 11.5 τρίς δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνονται σ’ αυτά τα τεράστια ποσά που καταθέτουν και διαχειρίζονται οι πολυεθνικές εταιρείες.

Έτσι, σήμερα, το πλουσιότερο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού εισπράτει το 86% του παγκόσμιου εισοδήματος, ενώ μόνο το 1% των πλουσιότερων αμερικάνων κατέχει το 95% όλου του πλούτου στις ΗΠΑ.

Γι’ αυτό πεθαίνουν τα παιδιά και πεινάει η μισή ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα