Για το θέμα της ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ Διάψευση από το «Ξεκίνημα»

Η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα» είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει πληροφορίες οι οποίες έχουν εμφανιστεί σε Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», έντυπα και ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα οποία το Ξεκίνημα έχει αποφασίσει να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Ξεκίνημα» έχει στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και θεωρεί, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και γράψει, τις διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ τις πιο σημαντικές στο χώρο της αριστεράς εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το «Ξεκίνημα» έχει, στην διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων, σχέσεις στενής συνεργασίας και κοινών εκστρατειών με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τελευταία περίοδο συζητάει στο εσωτερικό του την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το ενδεχόμενο της πλήρους ένταξης. Ωστόσο δεν έχει πάρει καμία απόφαση για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο ποτέ και σε κανένα. Μάλιστα, η ακριβής φάση στην οποία βρίσκεται αυτή η διαδικασία έχει κατατεθεί με τον πιο σαφή και καθαρό τρόπο, και γραπτά, και σε προσωπικές συζητήσεις με συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, και στον χαιρετισμό που απηύθυνε το ξεκίνημα στην πανελλαδική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 – 15 – 16 Μάρτη. Το «Ξεκίνημα» δεν άφησε κανένα χώρο για παρερμηνεία της θέσης του.

Μας προκαλεί λοιπόν πολύ αρνητική εντύπωση η επιμονή κάποιων συντρόφων να μεταφέρουν «πληροφόρηση», η οποία ισοδυναμεί με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ότι «το ‘Ξεκίνημα’ έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το «Ξεκίνημα» θα συνεχίσει να συζητάει στο εσωτερικό του το θέμα των σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το δικό του τρόπο και το δικό του ρυθμό, χωρίς να βιάζεται και χωρίς να αποδέχεται πίεση από κανένα. Και όταν αποφασίσει την τελική του στάση θα ενημερώσει το ίδιο γι’ αυτήν.

Αθήνα,
27 Μάρτη 2007

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα