Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ: αποπροσανατολισμός και προετοιμασία όξυνσης της καταστολής

Σχόλιο από το «Ξ»

     Κλίμα τρομοκρατίας προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την επίθεση με καλάζνικοφ στα γραφεία της, το πρωί της 14ης Γενάρη. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Το μόνο που καταφέρνουν αυτά τα χτυπήματα είναι να δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην όξυνση της καταστολής, την τρομοκράτηση της κοινωνίας και την ιδεολογική επίθεση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

     Η κυβέρνηση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, εκμεταλλευόμενη την επίθεση για να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ και να προωθήσει την ατζέντα της σκληρής καταστολής στους εργατικούς αγώνες. Την βόλεψε εξαιρετικά δηλαδή η επίθεση αυτή, την ίδια μέρα που ψήφιζε όπως-όπως το νέο πολυνομοσχέδιο. Εύλογα λοιπόν αναρωτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος μήπως πίσω από το χτύπημα βρίσκονται παρακρατικές ομάδες, οι οποίες παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα και στρώνοντας το χαλί στην κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «ανομίας».

     Η κυβέρνηση, βάζει στο ίδιο τσουβάλι την  επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της με τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων από εργαζόμενους ή με τις λαϊκές κινητοποιήσεις  των περασμένων μηνών. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Μιχάλης Κεφαλογιάννης, τις πράξεις βίας. Για τη βία των ΜΑΤ βέβαια ούτε λόγος, αφού, όπως υποστήριξε ο Φαΰλος Κρανιδιώτης (δεξί χέρι του Σαμαρά) το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας!

    Η κυβέρνηση προσπαθώντας να ταυτίσει τη βία τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων με την αντίσταση που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι μέσα από τους αγώνες τους, αφενός προετοιμάζει την άμεση και σκληρή καταστολή τους και αφετέρου δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στην κοινωνία.

     Το εργατικό κίνημα και η Αριστερά έχουν χρέος να θέσουν ένα και συγκεκριμένο στόχο: την πτώση της τριμερούς κυβερνητικής συμμαχίας μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής