Γερμανία: Αλληλεγγύη στους απεργούς του νοσοκομείου Charité

Το νοσηλευτικό, μαιευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο, του πιο μεγάλου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ευρώπης, βρίσκεται και πάλι μπροστά σε σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις, με αρχή τη 18η Σεπτέμβρη.

Το καλοκαίρι του 2015, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οργάνωσαν μια ιστορική απεργία, που κράτησε 11 ημέρες, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, όπως και συλλογικές συμβάσεις που να τα διασφαλίζουν. Η απεργία, την οποία η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να καταστείλει, ζητώντας από τα δικαστήρια να την κηρύξουν παράνομη, ήταν όχι μόνο εξαιρετικά μαζική, αλλά και νικηφόρα, αφού οι απεργοί ανάγκασαν τη διοίκηση να υπογράψει τις συμβάσεις που διεκδικούσαν.

Σήμερα, πάνω από δύο χρόνια μετά, η διοίκηση του νοσοκομείου εξακολουθεί να παραβιάζει όσα η ίδια υπέγραψε, με το προσωπικό να παραμένει ελάχιστο σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις βραδινές βάρδιες υπάρχει κατά κανόνα μόλις ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό ανά πτέρυγα, ενώ ένας στους τρείς νοσηλευτές/τριες βρίσκονται στα πρόθυρα της εργασιακής εξουθένωσης.

Συνολικά στη Γερμανία, κάθε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού έχει την ευθύνη 10,3 ασθενών, ένα από τα χειρότερα ποσοστά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου και το συνδικάτο του (ver.di) μπαίνει ξανά στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στην υποκρισία και την αδιαφορία της διοίκησης. Παλεύουν για προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Το νοσηλευτικό, μαιευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Charité χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων μας. Ζητούν την αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης, ιδιαίτερα από εργαζόμενους και συνδικάτα από το χώρο της υγείας. Ακολουθεί πρότυπο μήνυμα αλληλεγγύης στο προσωπικό του Charité, που μπορείτε να στέλνετε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

με αντίγραφο στη διεύθυνση:

ή στη σελίδα στο Facebook:

 

Πρότυπο μήνυμα αλληλεγγύης

Dear brothers and sisters,

We were informed about your struggle over the question of a dramatic lack of personnel in hospitals and the strike action you will start on September 18th.

The fact that even in Germany, the most powerful and rich country in Europe, public health is being attacked, proves that the only way forward for workers across the continent, is the road of struggle.

Solidarity, determined and common struggle, between all the workers of Europe, is the only way to fight against austerity, to face the continuous attacks against our living standards and rights and to fight back against the repeated attacks against public health, public education and state benefits.

Victory to the struggle of Charité hospital’s workers!

Solidarity greetings,

__________________________

 

Μετάφραση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε για τον αγώνα σας ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και την απεργία που ξεκινάτε στις 18 Σεπτέμβρη.

Το γεγονός πως ακόμη και στην Γερμανία, την ισχυρότερη και πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, το κοινωνικό κράτος και η πρόσβαση στην δημόσια υγεία χτυπιούνται, δείχνει πως ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης είναι ο δρόμος του αγώνα.

Η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες όλων μας, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη λιτότητα, τις διαρκείς επιθέσεις ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματά μας, την διαρκή προσπάθεια των κυβερνώντων να χτυπήσουν την Υγεία την Παιδεία και τις κοινωνικές παροχές.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Charité!

Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς

____________________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα