Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κίτρινο ρεπορτάζ ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας

Ανακοίνωση που μοίρασε το «Νέο ξεκίνημα – για μια άλλη Υγεία» στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Την τετάρτη το βράδυ το νοσοκομείο μας έγινε κεντρικό θέμα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Εxtra.

Αιτία ήταν σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εκπομπής «η αδιαφορία των εργαζομένων του νοσοκομείου για τους ασθενείς», τους οποίους όπως υποστήριξαν «αφήνουν αβοήθητους, ενώ οι εργαζόμενοι κάθονται και να καπνίζουν».

Εάν τα προβλήματα της δημόσια υγείας οφείλονταν σε κάποιους κακούς εργαζόμενους που δεν κάνουν τη δουλειά τους τότε η λύση θα ήταν απλή: θα διώχναμε τους κακούς εργαζόμενους και θα παίρναμε άλλους πιο συνειδητοποιημένους.

Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο πιο σύνθετη από τη λαϊκίστικη εικόνα που θέλουν να προβάλλουν μερικά ΜΜΕ. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνουν χίλια κομμάτια. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της δουλειάς μας!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι ελλείψεις σε οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ξεπερνούν τις 30.000 (βάσει των οργανισμών του 1980!!). Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι «ασυνειδησία» των εργαζομένων αλλά η τεράστια έλλειψη προσωπικού τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και σε όλο το ΕΣΥ.

Ας ασχοληθούν λοιπόν τα διάφορα «λαγωνικά» της δημοσιογραφίας με το ποιες είναι οι πραγματικές σημερινές ανάγκες σε προσωπικό και ας αποδώσουν τις ευθύνες για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των ασθενών όχι στους εργαζόμενους αλλά στους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση.

Μια σειρά ΜΜΕ δεν βρίσκουν ποτέ χρόνο στις εκπομπές τους για να προβάλλουν τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας Υγείας, πολύ περισσότερο τα προβλήματα των εργαζομένων σ’ αυτά. Όμως έχουν πάντα χρόνο για να ξεδιπλώσουν τον λαϊκισμό τους, ενάντια στους εργαζόμενους, προσφέροντας επί της ουσίας τις υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας.

Τέλος όσο και αν και το πρόβλημα δεν είναι για μας προσωπικό, δηλώνουμε πως δεν δεχόμαστε κριτική από δημοσιογράφους σαν τον «κύριο» Χίο που γι’ αυτούς ρεπορτάζ σημαίνει κουτσομπολιό σε έντονα κίτρινη απόχρωση.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής