Γενική Συνέλευση Σισμανόγλειου: Διαδικασία αξιολόγησης = διαδικασία μαζικών απολύσεωνΣε μια μαζική συνέλευση με περισσότερους από 200 παρόντες, το σωματείο εργαζομένων του Σισμανόγλειου νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα να παλέψει ενάντια στην διαδικασία "αξιολόγησης" των δημοσίων υπαλλήλων στην οποία θα προχωρήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Στην συνέλευση ήταν παρόντες και τα μέλη των ΔΣ των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, καθώς και εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ (πανελλήνια ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία).
 
Η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε συμμετοχή στην αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης, την οποία στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, ενώ επιπλέον βάζει σαν στόχο την συγκέντρωση 1.000 υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και την παράδοση τους στην διοικήτρια του Σισμανόγλειου.
Αποφάσισε επίσης την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5. Τέλος, η συνέλευση εξουσιοδότησε τα 3 σωματεία (Σισμανογλείου, Αμαλία Φλέμιγκ, Παίδων Πεντέλης) να προχωρήσουν σε από κοινού έκδοση ανακοίνωσης για την τοπική κοινωνία, συνέντευξη τύπου και τοπικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα. 
 
Παραθέτουμε στην συνέχεια το πλήρες κείμενο της απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. 

Ομόφωνα λέμε ΟΧΙ στο νέο σύστημα συγκριτικής "αξιολόγησης" των εργαζομένων που εισαγάγει ο νόμος 4250/2014

Από τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας, αποφασίστηκαν με ομοφωνία τα ακόλουθα:

1. Η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων.

2. Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής  «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

3. Ο νόμος αυτός δε θα περάσει. Η απάντηση που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι καθολική.

4. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση»

• Λέμε Όχι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων 

• Λέμε Όχι στην άκρατη κομματική χειραγώγηση προώθησης των αρεστών και στην προσπάθεια ανθρωποφαγίας στα νοσοκομεία. 

• Καμιά υπηρεσία στα χέρια των ιδιωτών. Δημόσια καθολική δωρεάν υγεία για όλο το λαό

• Λέμε Όχι στους ατομικούς μισθούς. Αποκατάσταση των μισθολογικών μας περικοπών. Αξιοπρεπείς μισθούς, καταβολή των δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών, χρέος ρεπό κλπ

5. AΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

• Συμμετοχή στην απεργία – αποχή διαρκείας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα αυτής:

(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των

(β) από την σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης

(γ) Από την σύνταξη εισηγήσεων αξιολόγησης

(δ) από την σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης

(ε) από την συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο

(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με την διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ.

• Κανείς εργαζόμενος δε θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων.

• Κανείς εργαζόμενος δε θα λάβει μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.  

• Κανείς εργαζόμενος δε θα συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης, κανείς προϊστάμενος,  τμηματάρχης κλπ δε θα συντάξει τις εισηγήσεις για τους αξιολογούμενους και κανείς διευθυντής δε θα βαθμολογήσει και δε θα συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης  

• Συγκέντρωση υπογραφών, απ΄ όλους τους εργαζόμενους, στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση».

• Τα έντυπα των αξιολογήσεων θα παραλειφθούν από τους εργαζόμενους και θα κατατεθούν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.

• Κανείς συνάδελφος δε θα βάλει την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του.

• Κοινή δράση και των τριών σωματείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Π. Πεντέλης

• Ενημέρωση των πολιτών με ανακοίνωση ειδική για τους πολίτες και διοργάνωση συνέντευξης τύπου και από τα τρία σωματεία για το εν λόγω θέμα   

• Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 14 Μαΐου και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας.  

• Συγκέντρωση – Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και από τα τρία νοσοκομεία τη Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 11πμ στη Κοινή Διοικήτρια των νοσοκομείων, ημέρα επιμερισμού των ποσοστώσεων που ορίζει ο νόμος

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Σισμανόγλειο

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα