Γενική απεργία στη Βόρεια Κύπρο – Χαιρετισμός του «Ξ»

Σήμερα, Πέμπτη 27/1 διοργανώνεται στην Βόρεια Κύπρο μεγάλη νεολαιίστικη κινητοποίηση από οργανώσεις νεολαίας και φοιτητικούς συλλόγους. Οι νέοι διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις της κυβέρνησης του UBP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) στα δικαιώματα των εργαζομένων και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Αύριο, Παρασκευή 28/1, διοργανώνεται 24ωρη γενική απεργία – η τρίτη από τον Οκτώβρη του 2009.

Η κυβέρνηση του UBP έχει προχωρήσει στα 2 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία σε μια σειρά επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους (περικοπές μισθών και επιδομάτων, φορολόγηση συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις) ενώ σχεδιάζει και την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Μια σειρά κλάδοι έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Γενάρη, ενώ κάποιοι από αυτούς (δικαστικοί υπάλληλοι, τελωνειακοί) έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας.

Στις σημερινές και αυριανές κινητοποιήσεις θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία της νεολαιίστικης οργάνωσης της CWI, "Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό στην Κύπρο".  Το «Ξ» έστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στις σημερινές και αυριανές συγκεντρώσεις

_____________________________

Συνάδελφοι/σες, σύντροφοι/σες

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους αγώνες σας και σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Στην μια χώρα μετά την άλλη, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι φτωχοί, δέχονται μια βάναυση επίθεση από τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους. Στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, σε κάθε χώρα της Ευρώπης, σε όλες τις ηπείρους, έχει εξαπολυθεί η χειρότερη νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης από την δεκαετία του ’30 που συνταράσσει ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή η κρίση προκλήθηκε από την ακόρεστη απληστία του κεφαλαίου για κέρδη, από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται, προκειμένου να κερδίζει το κεφάλαιο.

Τώρα, η νέα νεοφιλελεύθερη επίθεση έχει ως στόχο να αναγκάσει εμάς, την εργατική τάξη και τη νεολαία, να πληρώσουμε για την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις πολιτικές τους.

Να είναι όμως βέβαιοι πως θα αντισταθούμε σ’ αυτή την επίθεση. Στην Ελλάδα είχαμε, κατά την διάρκεια του 2010, 7 γενικές απεργίες. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και αυτή την χρονιά.

Πρέπει ταυτόχρονα να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλον.

Η πάλη των εργαζομένων στις  διάφορες χώρες πρέπει να συνεχιστεί και παράλληλα πρέπει να προσπαθήσουμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ μας.

Πρέπει να συντονίσουμε τους αγώνες μας.

Εμείς, σαν τμήμα της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI) με παρουσία σε 47 χώρες στην Ευρώπη και διεθνώς, έχουμε ήδη ρίξει το σύνθημα για μια πανευρωπαϊκή 24ωρη γενική απεργία και παλεύουμε για να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από τις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης όπου έχουμε παρουσία.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να χτίσουμε πολιτικές οργανώσεις των εργαζομένων, αποφασισμένες να παλέψουν μέχρι τέλους ενάντια σ’ αυτό το σύστημα, για την  ανατροπή του καπιταλισμού και για μια σοσιαλιστική κοινωνία, βασισμένη στη γνήσια εργατική δημοκρατία, που δεν θα έχει καμία σχέση με τα μονοκομματικά δικτατορικά καθεστώτα που υπήρχαν στο παρελθόν.

Γιατί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος δεν υπάρχει λύση στα προβλήματα μας.

Αυτός ο κοινός διεθνιστικός αγώνας είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς, τους Έλληνες, Τούρκους και Κύπριους εργαζόμενους, εξαιτίας των εθνικών προβλημάτων που διαχωρίζουν τους λαούς μας. Είμαστε βέβαιοι πως οι απλοί εργαζόμενοι στην Κύπρο, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Η διχοτόμηση της Κύπρου και οι εθνικοί ανταγωνισμοί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα των ανταγωνιστικών συμφερόντων που έχουν οι άρχουσες τάξεις και οι εθνικιστές.

Ο κοινός αγώνας Ελλήνων, Τούρκων και Κυπρίων εργαζομένων και νεολαίας, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών μας, είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν οι εθνικοί ανταγωνισμοί να μας χωρίζουν και για να υπάρξει ειρήνη, τόσο στην Κύπρο, όσο και μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Με τις καλύτερες ευχές για έναν επιτυχημένο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του UMP.

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ελληνικό τμήμα της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή – CWI

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,197ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα