Γενικές συνελεύσεις στη Φιλοσοφική και στην Πληροφορική

Άλλη μια μαζική Γενική Συνέλευση στη Φιλοσοφική (31.10), κατέληξε στην απόφαση της συνέχισης της κατάληψης της σχολής. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν οριακό, αφού η ΔΑΠ (που πρότεινε να μείνει η σχολή ανοιχτή για να γίνουν μαθήματα) πήρε 201 ψήφους, και το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης 204. Το τραγελαφικό της υπόθεσης για άλλη μια φορά η στάση της ΠΚΣ, η οποία επέμεινε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κατεβάσει ξεχωριστό πλαίσιο από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς, που συμμετείχαν στο πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής, θέτοντας εν γνώσει της σε τεράστιο κίνδυνο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη φάση, με την απεργία διαρκείας των δασκάλων να έχει λήξει, τις μαθητικές καταλήψεις να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και τη ΔΑΠ να παίρνει μια σειρά από γενικές συνελεύσεις στα πανεπιστήμια, ενώ ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει να πάρει ώθηση και να στηριχθεί από τις καταλήψεις των φοιτητών, η ΠΚΣ επιμένει στη λογική της άρνησης κάθε συνεργασίας θεωρώντας ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κάνει σοβαρές προτάσεις στο κίνημα.

***

Στο τμήμα της Πληροφορικής την ίδια μέρα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης. Η ΔΑΠ πήρε 34 ψήφους, μια παράταξη ανεξάρτητων που παρεμβαίνει στη σχολή 61, ενώ απέναντί τους, το κοινό πλαίσιο ΠΚΣ-ΕΑΑΚ και Δικτύου πήρε 74 ψήφους. Εδώ, όπως και σε άλλες σχολές, η στάση της ΠΚΣ είναι εντελώς διαφορετική.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,179ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα