Γαλλική Πολυνησία: Συνεχίζεται η Γενική Απεργία εδώ και 6 μέρες!

Από το site της CWI, www.socialistworld.net

Η γενική απεργία έχει νεκρώσει την Γαλλική Πολυνησία για 6η συνεχόμενη μέρα. Το υπόβαθρο αυτής της μαζικής κινητοποίησης που έχει παραλύσει τη χώρα είναι η διαρκής άνοδος του κόστους ζωής το οποίο έχει εκτοξευθεί και η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει 9.000 νέες απώλειες θέσεων εργασίας (σε μία χώρα με πληθυσμό 250.000)  μέχρι τα τέλη του 2009.  Από τον πληθυσμό των 250 χλ οι 70 χλ, δηλαδή το 30% σχεδόν του πληθυσμού, ζουν κάτω από τα επίσημα όρια φτώχειας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν πάρει ενεργό μέρος στην απεργία.  Απεργιακές φρουρές έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία της χώρας όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία και λιμάνια. Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, έχει οργανωθεί από μια συμμαχία των 11 μεγαλύτερων  συνδικάτων της χώρας (με το όνομα «Ειρηνική Κολλεκτίβα»).

Το μέτωπο των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει σαν βασικά αιτήματά του, ανάμεσα σε άλλα

– το σταμάτημα των απολύσεων,

– καλύτερους μισθούς,

– αξιοπρεπείς συντάξεις,

– επιδόματα ανεργίας,

– αναπροσαρμογή του κόστους για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της έκθεσής τους στις δοκιμές πυρηνικών όπλων που γίνονται στην περιοχή από τη Γαλλική κυβέρνηση.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής