Γαλλία: Περιφερειακές και νομαρχιακές εκλογές

Την Κυριακή 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία περιφερειακές και νομαρχιακές εκλογές. Στην πόλη της Ρουέν η Gauche revolutionnaire (γαλλικό τμήμα της CWI) έλαβε το 4.1%. Στις οικονομικά ασθενέστερες περιοχές της πόλης έλαβε το 5.1% και 10.2% των ψήφων. Αυτή είναι η πρώτη φορά η Gauche revolutionnaire παίρνει τέτοια ποσοστά σε τοπικές εκλογές. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και αντανακλούν την αγανάκτηση ενός συνεχόμενου αριθμού εργατών, νέων και ανέργων για την πολιτική που είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των πλούσιων και των εργοδοτών.

Η προεκλογική εκστρατεία της Gauche revolutionnaire περιελάμβανε πολυάριθμες συγκεντρώσεις στην πόλη, ενώ διενεργήθηκε προεκλογική εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα. Σε άλλες περιοχές μέλη της CWI πήραν μέρος σε εκστρατείες ενάντια στο κλείσιμο σχολείων και τοπικών υπηρεσιών. Σε τρία εκλογικά τμήματα σε αυτές τις περιοχές τα ποσοστά έφτασαν το 7%, 7.4% και 10.2%.

Στις περιφερειακές εκλογές δύο μέλη της CWI κατέβηκαν υποψήφιοι με την LO/LCR (εκλογική συμμαχία ανάμεσα στην Lutte Ouvriere και στην Ligue communiste revolutionnaire) που κατέγραψε θετικά ποσοστά ακόμα και σε σχέση με το PCF.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την προεκλογική εκστρατεία της G.R. που εστίασε στις ανάγκες και στα ουσιαστικά αιτήματα των εργατών και των οικογενειών τους. Η έχθρα ενάντια στην πολιτική των Chirac-Raffarin-Sarkozy οδήγησε τον κόσμο να τους καταψηφίσει. Η εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών εστιάστηκε στην ανεργία, στη στέγαση και στις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ αντιτίθεται στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις και στο κλείσιμο των σχολείων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα