Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σχολικοί καθαριστές/τριες: Καλώς τους φύλακες της ηθικής

Μαθαίνω πως από τα Τρίκαλα ένα σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια μιας αγωγής για την μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστών/στριών σε αορίστου χρόνου.

Αναφέρει δε πως γίνετε προσπάθεια απόσπασης προσωπικών δεδομένων και του συμβολικού ποσού -Ωιμέ- των 5 Ευρώ.

Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα είναι στοιχεία των συναδελφισσών/ων προς τον δικηγόρο γιατί ανώνυμα δεν κάνει κανείς αγωγή. Τα στοιχεία θα δοθούν μόνο στο δικαστήριο με τον φάκελο της αγωγής. Είναι ξεκάθαρο ότι το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων ισχύει πάνω απ’ όλα.

Γνωρίζω ότι το ποσό είναι συμβολικό και ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ δεν θα ζητηθεί από τον δικηγόρο που ξεκινάει την αγωγή για λογαριασμό ενός από τα σωματεία σχολικών καθαριστών/στριών της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει υπόσχεση για νίκες και πανηγύρια. Είναι κι αυτά ένα παραπάνω μέτρο πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επειδή θεωρώ ότι είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη να διεκδικεί και νομικά τα δικαιώματά του θεωρώ απαράδεκτη μια τέτοια «καθοδηγούμενη» καταγγελία. Τα δικά μας συμφέροντα τα διεκδικούμε με όλους τους τρόπους που μπορούμε. Σε όποιον δεν αρέσει ξιδάκι.

Αλλά ας μας πουν, όταν παρότρυναν τα μέλη τους να πάνε σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία μεγαλοδικηγόρων που έχουν χάσει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος λόγω της συμμετοχής τους σε παραδικαστικά κυκλώματα με ποσά των 180 ευρώ, τι συνέβαινε τότε;; 

Με τις υγείες σας λοιπόν συνάδελφοι. 

Καλούς κατευθυνόμενους συνδικαλιστικούς αγώνες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα