«Φυσάει Κόντρα στην Α. Παρασκευή»: Ανάκληση του διορισμού της Ε. Παπαγγελή από τη θέση Αντιδημάρχου

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Φυσάει Κόντρα στην Α. Παρασκευή»

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»; Άμεση ανάκληση του διορισμού της Ε. Παπαγγελή από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της έμφυλης βίας!

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη έδωσε τα πρώτα δείγματα «γραφής» της, ανακοινώνοντας τη σύνθεση της νέας διοίκησης και τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων. Μεταξύ άλλων διόρισε Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας την κα. Ε. Παπαγγελή, η οποία εκτός από Αρχαιολόγος, τηλεοπτική παρουσιάστρια και τέως μαχητικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας από την οποία μάλιστα διεγράφη(!) λόγω ακριβώς των ακραίων θέσεων της.

Η Ε. Παπαγγελή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα έχει στο παρελθόν επανειλημμένως εκφράσει ακροδεξιές, ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και αντιφεμινιστικές θέσεις. Ειδικότερα, για τα ζητήματα του φύλου, της αυτοδιάθεσης του σώματος και της ταυτότητας φύλου τοποθετείται δημόσια με κάθε αφορμή προωθώντας την ατζέντα της ακροδεξιάς. Έχει εναντιωθεί μέχρι και στην απομάκρυνση από το δημόσιο χώρο αφισών που βάλονταν κατά του κεκτημένου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!

Οι δημοσιεύσεις της στον προσωπικό της δημόσιο λογαριασμό στο Facebook – τον ίδιο λογαριασμό που αξιοποίησε για να προωθήσει την υποψηφιότητα της στις αυτοδιοικητικές εκλογές- τεκμηριώνουν με πλούσιο τρόπο όλα τα παραπάνω. Ακόμη, πριν από μερικά χρόνια είχε εκφράσει ακραίο αναθεωρητικό λόγο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναπαράγοντας όλα τα γνωστά στερεότυπα της Ακροδεξιάς. Απέσυρε την ανάρτηση μάλιστα «επειδή αυτή προκάλεσε σάλο» κι όχι λόγω του απαράδεκτου ανιστόρητου και προκλητικού για τη μνήμη της κοινωνίας περιεχομένου της.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποια εκτιμά η νέα διοίκηση ότι μπορεί να είναι η συμβολή ενός προσώπου με ρατσιστικές, ομοφοβικές αντιλήψεις και αντιφεμινιστικές θέσεις στην ανάπτυξη και υλοποίηση πολιτικών για τη συμπερίληψη και την εξάλειψη των ανισοτήτων στον δήμο της Αγίας Παρασκευής κι αν πράγματι η Διοίκηση του κ. Μυλωνάκη έχει πάρει στα σοβαρά μια τέτοια Αντιδημαρχία ή αν απλώς παίζει χαρτί ψευδεπίγραφου δήθεν προοδευτισμού. H νέα αντιδήμαρχος σε όλα τα θέματα που αφορούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας της έχει ήδη τοποθετηθεί με τον πιο ακραίο αντιδραστικό τρόπο. Έτσι, θα υλοποιηθεί «το όραμα μιας τοπικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» που αναφέρει διακηρυκτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού Αλλάζουμε; Ένα πρόσωπο με αυτές τις δηλώσεις θα αποτελέσει πολιτική προϊστάμενο του γραφείου για «θέματα έμφυλης βίας» που υποσχέθηκε ανήμερα της 25ης Νοεμβρίου η νέα Διοίκηση;

Η τοποθέτηση της σε αυτόν τον ρόλο είναι μια άμεση και ακραία επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών και μεταναστριών. Ακόμη είναι μια προσβολή προς τους δημοκρατικούς συμπολίτες και συμπολίτισσες της πόλης που δε συμμερίζονται και αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις θέσεις. Απαιτούμε τη δημόσια ανάκληση του διορισμού της κας Παπαγγελή. Οποιαδήποτε διαφορετική τοποθέτηση είναι θεμιτό να εκληφθεί ως πλήρης αποδοχή και ταύτιση της νέας δημοτικής αρχής με αυτές τις απόψεις.

Ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση της πόλης και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ενάντια σε αυτές τις πολιτικές αντιλήψεις και στα πρόσωπα που τις εκφράζουν. Αγωνιζόμαστε για ποιοτικές και προσβάσιμες δημοτικές υπηρεσίες, ανοιχτούς και ελεύθερους δημόσιους χώρους, κοινωνική πολιτική που αποβλέπει στην εξάλειψη των ανισοτήτων και των αποκλεισμών.

Κοινωνική πολιτική και ακροδεξιά ατζέντα ΔΕΝ πάνε μαζί!

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα