Φοιτητικές εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση της «Ρωγμής», φοιτητικής παράταξης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα)

 

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο χαρακτηρίστηκαν από αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις που έφεραν ανατροπή στους συσχετισμούς – σε σχέση με άλλες χρονιές – σε αρκετές από τις σχολές του ιδρύματος.

Ειδικότερα, στο Ιστορικό είδαμε την ΠΑΣΠ να χάνει την αυτοδυναμία μετά από πολλά χρόνια, καταλαμβάνοντας 3 έδρες (από τις 7) στο ΔΣ με 68 ψήφους. Οι άλλες δυο παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, ΠΚΣ και ΕΑΑΚ, πήραν από 2 έδρες (με 34 και 36 ψήφους αντίστοιχα) με την Αριστερά δηλαδή να παίρνει την πλειοψηφία των εδρών του ΔΣ – κάτι που θα λειτουργούσε πιο αποτελεσματικά αν υπήρχε συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο παρατάξεων. Στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης κ’ Διερμηνείας είχαμε ανατροπή σε σχέση με πέρυσι όπου είχε την αυτοδυναμία η ΠΑΣΠ. Η ανεξάρτητη παράταξη «Στροφή» βγήκε πρώτη κερδίζοντας τρεις έδρες και 69 ψήφους, με την ΠΑΣΠ να κερδίζει μόνο δυο έδρες με 50 ψήφους, ενώ από μία έδρα κέρδισαν η ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ με 31 και 27 ψήφους αντίστοιχα. Στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ένα σύλλογο αρκετά ανενεργό την χρονιά που μας πέρασε, κατάφερε να βγει μπροστά η ΠΚΣ με 60 ψήφους αφήνοντας δεύτερη την ΠΑΣΠ με 59 ψήφους.

Στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας κ’ Μουσειολογίας την πρώτη θέση με τέσσερις έδρες και 65 ψήφους κατέλαβε η «Φοιτητική Συνεργασία», μετωπικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει η Ρωγμή και η νεοσύστατη ανεξάρτητη κινηματική παράταξη «ΤΑΒΜ». Η ΠΚΣ κέρδισε 2 έδρες με 36 ψήφους, ενώ μία έδρα και 13 ψήφους πήρε η ΠΑΣΠ. Το Τμήμα Πληροφορικής παρέμεινε και στις εκλογές το τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου με την μικρότερη συμμετοχή φοιτητών, με 54 μόλις φοιτητές να δίνουν το παρόν με την ψήφους τους. Η ΠΚΣ με 20 ψήφους, ούτε και φέτος κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο τμήμα, ενώ η «απολιτίκ» ανεξάρτητη παράταξη Hobbyte κατάφερε να καταλάβει την πλειοψηφία των εδρών στην επανεμφάνισή της. Τέλος, στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου κ’ Εικόνας, η συνεργασία της Ρωγμής και της νεοεμφανιζόμενης κινηματικής ανεξάρτητης παράταξης «Σύνθεση» κατέλαβε τις 7 από τις 9 έδρες συγκεντρώνοντας 73 ψήφους με την ΠΚΣ να μένει στις 28 ψήφους κερδίζοντας 2 έδρες.

Συμπεραίνοντας από τα παραπάνω, βλέπουμε τις πάλαι ποτέ κραταιές δυνάμεις να χάνουν ποσοστά και δύναμη, ενώ άλλες, με ξεκάθαρη και αξιοπρεπή στάση στο κίνημα και στο πανεπιστήμιο, όπως και καινούργιες δυνάμεις, να αυξάνουν τα ποσοστά τους πραγματοποιώντας έτσι μια μικρή ανατροπή στους φοιτητικούς συλλόγους. Αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι όλες οι αριστερές και ριζοσπαστικές δυνάμεις ενωτικά να παλέψουν για τα δικαιώματα των φοιτητών με τους φοιτητές πάντα στο προσκήνιο και τους συλλόγους ενεργούς.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής