Φιλοσοφική Αθήνας

Της Λίτσας Πάτρα – ΦΠΨ, Φιλοσοφική Αθήνας

Στις φετινές εκλογές στην Φιλοσοφική πρωταγωνιστής ήταν η μείωση της συμμετοχής αφού φέτος ψήφισαν 526 άτομα λιγότερα (3.242 από 3.768 πέρυσι). Το γεγονός αυτό επηρέασε όλες τις παρατάξεις άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Η ΑΡιστερή Ενωτική Κίνηση (ΔΙΚΤΥΟ – ΙΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕI – ΜΑΤΣΕΤΑ) σημείωσε πτώση κατά 38 ψήφους, πέφτοντας στην ουσία στις προπέρσινες ψήφους της. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να διατηρήσει σταθερά τα ποσοστά της και την έδρα στο ΔΣ της σχολής για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Αξιοσημείωτη είναι και η πτώση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, γεγονός που οφείλεται τόσο στην πτώση της συμμετοχής όσο και στο ότι ένα κομμάτι των φοιτητών αντιλαμβάνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τα σοβαρά προβλήματα της σχολής και της εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζονται με πάρτι, εκδρομές και δυνατές μουσικές στα τραπεζάκια. Τέλος αισθητή πτώση είχαν και τα ΕΑΑΚ με 128 ψήφους λιγότερους.

Οι φετινές εκλογές έδειξαν ότι η ΑΡΕΚ παραμένει σταθερή στην αποδοχή αρκετών φοιτητών. Την επόμενη περίοδο απαιτείται εντατικοποίηση της δράσης μας μπροστά στα σχέδια της κυβέρνησης της «νέας εποχής» για παραπέρα διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής