Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας – Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Του Διονύση Χριστόπουλου
Μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων 
Αναπληρωτής εκπρόσωπος εργαζομένων του ΠΟΔΑ 

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από το σωματείο των εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου επιβαλλόταν να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και η αντίθεση μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο και καταργεί τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένου και του χώρου μας.

Τοποθετήσαμε μαύρες κορδέλες στα όργανα και μια ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης ενημερώσαμε τα ΜΜΕ για την κινητοποίησή μας. 20 λεπτά αργότερα δεχτήκαμε τηλέφωνο από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, ο οποίος είχε πληροφορηθεί το τι επρόκειτο να συμβεί. Ο Δήμαρχος μας απείλησε ευθέως ότι αν δεν αφαιρούσαμε άμεσα τις μαύρες κορδέλες από τα όργανα θα μας περνούσε όλους πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Η προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά του Δημάρχου προκάλεσε στους μουσικούς συναισθήματα οργής τα οποία μας οδήγησαν στο να υλοποιήσουμε και μάλιστα πιο αποφασισμένοι την ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης.

Η στάση του κ. Καμίνη απέναντι στους μουσικούς δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Από τη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του έχει μια συνεπή εχθρική στάση απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου και τις κινητοποιήσεις τους. Ας θυμηθούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Όσον αφορά στους συμβασιούχους του Δήμου, παρόλο που σε κάθε συνάντηση τους διαβεβαίωνε ότι είναι μαζί τους και κάνει ότι μπορεί για την εξεύρεση λύσης, έστελνε την νομική υπηρεσία του Δήμου να σταθεί εναντίον τους στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που εκδικαζόταν το ζήτημα της παραμονής τους στην εργασία. Σήμερα η πλειοψηφία των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων έχει απολυθεί.
  • Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κατήγγειλε σε όλους τους τόνους την κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου από τους συμβασιούχους τον περασμένο Μάρτη, ενώ πριν από ένα μήνα έστειλε την αστυνομία να σπάσει την κατάληψη των απολυμένων συμβασιούχων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου. Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμίνης είναι ο Δήμαρχος που έχει πάει τις πιο πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Δικαστήρια με στόχο να τις βγάλει παράνομες και καταχρηστικές. Μάλιστα στην περίπτωση του πρόσφατου αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα περηφανευόταν στα κανάλια ότι είναι ο μόνος Δήμαρχος που ανέλαβε νομικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει την απεργία και παρακινούσε έμμεσα την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το στρατό ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
  • Στο δικό μας χώρο, ο Κ. Καμίνης αρνήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να καταβάλει τα δεδουλευμένα 5 μηνών σε συμβασιούχους μουσικούς που στη συνέχεια απέλυσε, ενώ σήμερα προσπαθεί να μην καταβάλλει δικά μας δεδουλευμένα λέγοντας δια στόματος της προέδρου του ΠΟΔΑ (Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων) στον οποίο ανήκει η Φιλαρμονική, ότι «οι κωδικοί έχουν στερέψει». Επίσης, κανένας εργαζόμενος της Φιλαρμονικής δεν μπορεί να ξεχάσει πως σε απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε την Μ. Παρασκευή το περασμένο Πάσχα για να αποτρέψουμε τη απόλυση των συμβασιούχων μουσικών της μπάντας μας, ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΑ ζητούσε τηλεφωνικά λίστα με τα ονόματα των απεργών της υπηρεσίας μας σε μια εμφανή προσπάθεια τρομοκράτησής μας.

Ο κ. Καμίνης δεν έχει λοιπόν κανένα ενδοιασμό να απολύει εργαζόμενους, να τους τρέχει στα δικαστήρια, να παρακρατά δεδουλευμένα, να μειώνει μισθούς κοκ εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική, αλλά θεωρεί τρομερή προσβολή και ασέβεια το να τοποθετούμε μαύρες κορδέλες στα όργανα στα πλαίσια μιας συμβολικής διαμαρτυρίας απέναντι σε όλα αυτά.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας εμμένουμε στη θέση που εκφράσαμε στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου: Oι απειλές κανενός πολιτικού ή πολιτειακού παράγοντα δεν είναι ικανές να μας αποτρέψουν από τo να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε τις πολιτικές που εξαθλιώνουν εμάς και ολόκληρη την κοινωνία. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα