Φεστιβάλ «Π» – καλό ξεκίνημα

Τάκης Γιαννόπουλος

 

Περάσαμε ωραία, μαζέψαμε πράγματα για τους πρόσφυγες του City Plaza, τα συγκροτήματα ήταν πολύ καλά και έπαιξαν αφιλοκερδώς για το εγχείρημα. Φάγαμε, ήπιαμε γνωριστήκαμε σε έναν όμορφο χώρο που έχει μείνει πάρκο χάρη στους αγώνες των υπερασπιστών του.

Ήταν εκεί με τα υλικά τους οι Χωρίς Μεσάζοντες, το Antinazi zone και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Ήταν παρόντες σύντροφοι και συντρόφισσες από διαφορετικούς χώρους της αριστεράς: Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Πατησίων, ΑΡΚ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Σχέδιο Β, ΚΟ Ανασύνταξη, ΛΑΕ, «Ξεκίνημα» και ανένταχτοι-ες.

Τον χαιρετισμό εκ μέρους του «Π» τον έκανε η Λουΐζα Τσέγα η οποία ενημέρωσε για το νέο εγχείρημα και τους σκοπούς του. Η Λουΐζα στα βασικά σημεία της ομιλίας της είπε:

«… Π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης πολιτισμού. Ένα νέο στέκι στα Πατήσια. Ο χώρος βρέθηκε, κλείστηκε και είναι πανέμορφος. Η πρώτη μαγιά ανθρώπων είναι έτοιμη από καιρό..

Ξεκινάμε λοιπόν… Στην οδό Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά πολύ κοντά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στα Κάτω Πατήσια. Μια διώροφη μονοκατοικία 240 τετραγωνικών που θα στεγάσει ιδέες, πρωτοβουλίες και ανάγκες της περιοχής μας. Ένας παλιός παιδικός σταθμός θα είναι η έδρα μας.

Όπως γράφαμε στο πρώτο δημόσιο κείμενο ταυτότητας για το χώρο μας θέλουμε: Έναν χώρο ανοικτό, φιλόξενο που να στεγάσει διεκδικήσεις του κινήματος σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, δομές αλληλεγγύης και μια πολιτιστική ανάσα που τόσο ανάγκη έχουμε σε αυτούς τους καιρούς.

Έναν χώρο που θα χωρέσει: Όσους και όσες αντιστέκονται σε μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, ρατσιστικές-φασιστικές-σεξιστικές αντιλήψεις, λογικές καταστολής και περιορισμού των δικαιωμάτων καθώς και σε ότι υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την γειτονιά που ζούμε.

Όσους και όσες θέλουν να οργανώσουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες, άνεργους, φτωχούς, να δημιουργήσουν οποιαδήποτε δομή δωρεάν παροχής μαθημάτων, νομικής υποστήριξης, να βρουν ένα χώρο για τις συναντήσεις τους.

Όσοι και όσες πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ενταγμένοι-ες σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της περιοχής ή ανένταχτοι-ες μας ενώνει ο στόχος για να δημιουργήσουμε στην περιοχή έναν χώρο που να λειτουργεί όπως η κοινωνία που οραματιζόμαστε…

Οι δύο πρώτες πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις που κάναμε στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ και στο στέκι μεταναστών ήταν οι ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για να συγκεντρώσουμε μια σημαντική οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουμε να νοικιάσουμε το χώρο.

Τώρα όμως χρειάζεται να τον ανακαινίσουμε, να τον διαμορφώσουμε και να τον εξοπλίσουμε. Αυτό απαιτεί χέρια, υλικά, καθώς και οικονομικά μέσα.Γι αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή σας.

Θέλουμε τον καθένα και την καθεμία από εσάς που αναρωτιέστε για το τι μπορείτε να κάνετε άμεσα για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Και να το διεκδικήσουμε όλοι μαζί, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο να ενσαρκωθούν οι ιδέες σε πράξεις με ορατά θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας…»

Υπολογίζουμε ότι από την εκδήλωση πέρασαν 200 άτομα συνολικά. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερη νεολαία αλλά αυτό είναι ένα στοίχημα που θέλει χρόνο για να κερδηθεί.

Επόμενο ραντεβού μας στο στέκι Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά, για να τελειώσουμε τις εργασίες που απομένουν και να μπορέσει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής