Φεστιβάλ φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, 12 και 13 Νοέμβρη

Στις 12 και 13 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διατμηματικό Φεστιβάλ του Ιονίου Πανεπιστημίου στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας και Αρχειονομίας.
Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 17.00 θα γίνει προβολή της ταινίας του Νίκου Γραμματικού «Ο Βασιλιάς» ενώ στις 19.00 θα ακολουθήσει συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Βέργο (διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας).
Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στις 19.00 η προβολή της ταινίας «If» του Lindsay Anderson ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με Hip Hop live και DJ Set.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκειά του θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φοιτητών Τεχνών Εικόνας & Ήχου, ο Σύλλογος Φοιτητών Μεταφραστικού και ο Σύλλογος Φοιτητών Βιβλιοθηκονομίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

Το φεστιβάλ φοιτητών είναι μια πρωτοβουλία κάποιων φοιτητικών συλλόγων αλλά και φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα προβλήματα του πανεπιστημίου και της κοινωνίας εν γένει.

Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης λιτότητας που επικρατεί στη χώρα το πανεπιστήμιο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Μειώσεις στον προϋπολογισμό της σίτισης και της στέγασης, έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, κατάργηση του εξαμήνου εξωτερικού του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. και φίμωση των φοιτητικών συλλόγων, του ισχυρότερου οργάνου των φοιτητών, είναι κάποια από τα προβλήματα που χρίζουν του ενδιαφέροντος όλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο νόμος- πλαίσιο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους φοιτητές αποκλείοντας τους από τη λήψη αποφάσεων και έφερε τη δημόσια, δωρεάν παιδεία ένα βήμα πιο κοντά στην ελιτίστικη παιδεία για λίγους.

Παράλληλα με την οικονομική κρίση ανθίζει εδώ και καιρό και η ανθρωπιστική. Πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής πασχίζουν να κρατηθούν στη ζωή καταφεύγοντας στην Ευρώπη την ώρα που η τελευταία κλείνει εχθρικώς την πόρτα αφήνοντάς τους στο έλεος του πολέμου και των κακουχιών.

Με τις εκδηλώσεις του συγκεκριμένου φεστιβάλ αποσκοπούμε στη σωστότερη ενημέρωση για τα παραπάνω καίρια ζητήματα τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς πραγματικότητας, ενώ με τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσιά του την έμπρακτη βοήθειά μας προς τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Σύλλογοι Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ, Τ.ΗΧ.ΕΙ, Δ.Σ. Τ.Α.Β.Μ και ανεξάρτητοι φοιτητές των υπόλοιπων τμημάτων του Ι.Π

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα