Φασιστική επίθεση στου Ρέντη: No Passaran!

Για μια ακόμα φορά η συνοικία που κατοικούν Πακιστανοί μετανάστες στο Ρέντη δέχθηκε φασιστική επίθεση (7/10). 50 – 60 φασιστοειδή με μηχανάκια χωρίς πινακίδες, με στρατιωτικά ρούχα, οπλισμένοι με σιδερολοστούς, και μαχαίρια, έσπασαν πόρτες παράθυρα κ.λ.π. σπιτιών Πακιστανών. Οι οποίοι από τύχη γλίτωσαν και οι ίδιοι ανε-βαίνοντας στις ταράτσες τους ή τρέχοντας προς τα σπίτια των ελλήνων γειτόνων. Στις απεγνωσμένες κλήσεις τους προς την αστυ-νομία, αυτή ανταποκρίθηκε -ως συνήθως- όταν οι φασίστες είχαν εξαφανιστεί… Το πώς βέβαια εξαφανίστηκε μια τόσο μεγάλη και διακριτή ομάδα φασιστών, δεν είναι απορίας άξιο, αλλά καταγγελίας άξιο…

Αυτή η θρασύτατη επίθεση δεν είναι τυχαία. Η είσοδος του ξενοφοβικού και λαϊκιστικoύ ΛΑΟΣ στη βουλή, με βουλευτές με αποδεδειγμένη ακροδεξιά τοποθέτηση και ο διαρκής κρατικός ρατσισμός που κρατάει χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα 100άδες χιλιάδες μετανάστες, αφήνει τα περιθώρια σε φασιστικές γκρούπες να διεκδικούν το δικό τους ρόλο.

Ο μόνος δρόμος για να λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα “ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ” είναι αυτός της άμεσης και ενιαίας απάντησης του μαζικού κινήματος. Κι αυτόν επιλέγουμε.

Μετά από σύσκεψη που έγινε στις 10/10 αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση αντιφασιστικής συγκέντρωσης-πορείας που να καταγράφει επίσης την αλληλεγγύη στους Πακιστανούς, για την Κυριακή 21 Οκτώβρη στο Ρέντη.

Η πορεία συνδιοργανώθηκε από τους:

Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών, Kasapi-Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος “Σωκράτης”, YRE-Νεολαία Ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη, Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Νομαρχιακή Κίνηση Ενεργών Πολιτών, Δημοτική Κίνηση “Νίκαια μια Πόλη για όλους”, Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού “Πάμε Αλλιώς”, Δημοτική Κίνηση πολιτών Ρέντη, Δημοτική κίνηση Πειραιά “Το Λιμάνι της Αγωνίας”, Αριστερά Σχήματα, Φοιτητές-τριες “Ενάντια στο Σύστημα”, Ένωση Εργαζομένων, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Οργάνωση “ΚΟΚΚΙΝΟ”, Νεολαία ΣΥΝ, Ξεκίνημα.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ YRE

Κι ενώ η μάχη για την επιτυχία της αντιφασιστικής πορείας της 21ης Οκτώβρη συνεχιζόταν, δημοσιεύτηκε επιστολή του Τζαβέντ Ασλάμ, που στο όνομα της καταγγελίας του Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου (μια από τις οργανώσεις που συνυπογράφουν το κάλεσμα), καταγγέλλει εξίσου και όλες τις υπόλοιπες οργανώσεις που συνδιοργανώνουν την πορεία. Οι καταγγελίες για τον Ελληνοπακιστανικό Σύνδεσμο είναι εξαιρετικά σοβαρές και πολιτικές: συνεργάτης της Πακιστανικής Πρεσβείας, υποστηρικτής της Χούντας αλλά και της έκδοσης του ίδιου του Τζαβέντ Ασλάμ.

Τρεις Οργανώσεις (η YRE, το Δίκτυο και το Κυριακάτικο Σχολείο) δημοσίευσαν απάντηση κάνοντας καθαρό, ότι ακριβώς επειδή οι καταγγελίες για τον Σύνδεσμο είναι πολύ σοβαρές πρέπει να αποδειχθούν, ώστε αυτόματα να τον απομονώσουμε. Και πάντως σε καμιά περίπτωση, ιστορικές οργανώσεις δεν μπορούν “να τσουβαλιάζονται” ως συνεργάτες Πρεσβειών, υποστηρικτές δικτατοριών ή κυνηγοί διωκόμενων όπως ο Τζαβέντ Ασλάμ.

Ακολούθησε και δεύτερη επιστολή αυτή την φορά με τις υπογραφές του Τζ. Ασλάμ ως προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, και του Γ.Σηφακάκη μέλους του ΣΕΚ και συντονιστή της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, στο ανάλογο ύφος με την πρώτη.

Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να αναζητήσουν όλα τα κείμενα στο www.yregreece.blogspot.com

Από την πλευρά μας όμως κάνουμε καθαρό:

1. Ο Τζαβέντ Ασλάμ κάνει ένα διπλό πολιτικό λάθος: στο όνομα της καταγγελίας μιας οργάνωσης “τσουβαλιάζει” άλλες 29, οι οποίες όχι απλά έχουν καταγγείλει την Πακιστανική Χούντα, αλλά έχουν έμπρακτα και δημόσια στηρίξει και τον ίδιο ενάντια της και με αυτό τον τρόπο διασπάει το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό μέτωπο το κύριο όπλο μας ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

2. Η ηγεσία του Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου είναι υποχρεωμένη απέναντι σε όλους μας να τοποθετηθεί δημόσια και καθαρά ενάντια στην Χούντα του Πακιστάν και την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ ή άλλων που βρέθηκαν στην ίδια μοίρα με αυτόν. Και αυτό είναι ένα καθήκον και απέναντι στα ίδια τα απλά μέλη του Συνδέσμου που εκτιμάμε ότι στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες που ξεριζώθηκαν λόγω του συνδυασμού της φτώχειας και της Χούντας, που στερεί ακόμα και τα στοιχειωδέστερα των δημοκρατικών και βασικών δικαιωμάτων τους. Αυτά τα ίδια μέλη που μπορεί να υπόκεινται στους εκβιασμούς της πρεσβείας, ή στην προγραφή των συγγενών τους πίσω στο Πακιστάν.

Στον βαθμό που δεν ανταποκριθούν σ’ αυτό το καθήκον τότε η YRE είναι υποχρεωμένη να διαχωρίσει την θέση της από τον Σύνδεσμο και να καλέσει να κάνουν το ίδιο, το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων Μεταναστών και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Χριστίνα Ζιάκκα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,006ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα