Φ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Τα σκουπίδια τραγουδάνε ακόμα

Αυτά τα λόγια είναι από πολίτη σε πολίτη, από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

 

Δημοσιεύουμε επιστολή που έστειλε στο «Ξεκίνημα» ο αναγνώστης μας Φώτης Σκουρλέτης. Οι απόψεις που δημοσιεύονται σ’ αυτή τη στήλη δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη το «Ξ», όπως έχουμε ξανά επισημάνει, συμβάλλουν όμως στο διάλογο στις γραμμές της Αριστεράς και των κινημάτων.

 

aef297da8a3533367d336cb105f2e43c_XL

Απεργοί της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., το επάγγελμά σας είναι ένα από τα δυσκολότερα στις μέρες μας. Ελάχιστοι από εμάς θα μπορούσαμε ή θα καταδεχόμαστε να το κάνουμε. Το έργο που προσφέρετε στους συνανθρώπους σας είναι πολύ σημαντικό. Αν κάποιος διαφωνεί, μπορεί να κάνει μια βόλτα στους δρόμους αυτές τις ώρες και θα καταλάβει αμέσως την προσφορά σας. Δυστυχώς, πολλές φορές το θεωρούμε δεδομένο, αλλά δεν είναι.

Τα αποτελέσματα, όμως, της απεργίας σας, αυτή τη στιγμή, πλήττουν, περισσότερο από όλους, τους ανθρώπους που μένουν σε περιοχές πυκνοκατοικημένες, επιβαρυμένες, υποβαθμισμένες. Πιθανότατα σε τέτοιες περιοχές να μένετε κι εσείς. Δίπλα σας, ζούνε άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά σας. Σας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνετε. Πάνω στα ζητήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζει ο καθένας μας καθημερινά, δεν υπάρχει λόγος να προσθέτουμε κι άλλα, μεταξύ μας. Δεν υπάρχει λόγος η ζωή μας να γίνεται πιο ανυπόφορη απ’ όσο είναι.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε δεν δημιουργήθηκε από την υπόλοιπη κοινωνία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς, το οποίο, διαχρονικά και ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια, έφερε τους ανθρώπους αυτού του τόπου στη σημερινή, τραγική κατάσταση. Δεν είναι αόρατο, ούτε απρόσωπο, όπως θέλει να παρουσιάζεται. Έχει ονόματα και, κυρίως, διευθύνσεις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, το πρόβλημα που εκείνοι δημιούργησαν, να αρχίσει να τους χτυπάει την πόρτα, κυριολεκτικά. Μπορεί η κινητοποίησή σας να γίνει πιο στοχευμένη. Μπορείτε να μαζέψετε τα σκουπίδια από τις γειτονιές και να αδειάσετε τα απορριματοφόρα στις πόρτες τους: κοινοβούλιο, υπουργεία, κατοικίες, γραφεία. Είναι καιρός τα “σκουπίδια” να φτάσουν στους δημιουργούς τους. Είναι καιρός το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του. “Σκουπίδια” έσπειραν, σκουπίδια θα θερίσουν.

Κάντε το και αυτοί που σήμερα δυσανασχετούν από την εξαπλωμένη μπόχα στους δρόμους, αύριο θα σας χειροκροτήσουν.

Μη χτυπάτε δίπλα σας, χτυπήστε ψηλά.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα