Ευρωπαϊκή σύνοδος για τη μετανάστευση (Αθήνα 30 Μάη – 1 Ιούνη)

Ακολουθεί η προκήρυξη που έκδοσε η YRE-CWI για τις ανάγκες αυτής της εκστρατείας

Οι Διευθυντές Μετανάστευσης και Ασύλου από 32 ευρωπαϊκές χώρες θα βρεθούν στην Αθήνα από Τετάρτη 30 Μάη ως Παρασκευή 1 Ιούνη για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Μετανάστευση. Συνδιοργανωτές από την ελληνική κυβέρνηση θα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΙΜΕΠΟ (Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Ποιος περιμένει όμως απ’ αυτούς τους κυρίους με τα πολυτελή γραφεία, τις λιμουζίνες, και τους παχυλούς μισθούς να «ψιθυρίσουν» έστω κάτι για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων;

Ποιος περιμένει να αποφασίσουν κάτι θετικό για τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενιές;

Ποιος περιμένει να αποφασίσουν μέτρα ενάντια στην υπερεκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την αστυνομική βία;

Και ακόμα ποιος περιμένει να αναφέρουν κάτι για τους χωρίς χαρτιά, για τους πρόσφυγες, και για τα θύματα στον «πόλεμο» των συνόρων;

Ή ποιος απ’ αυτούς θα τραβήξει το αυτί στην ελληνική κυβέρνηση, όταν όλοι μαζί ανήκουν στο ίδιο κλαμπ;

Κανείς μας δεν μπορεί να περιμένει τίποτα απ’ αυτούς τους κυρίους, αν δεν είμαστε πρώτα εμείς έτοιμοι να παλέψουμε για τους εαυτούς μας και να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας!

Ο αγώνας είναι καθημερινός!

Η μάχη είναι μεγάλη και θα κρατήσει για χρόνια.

Αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε σε κάθε μέρος και κάθε στιγμή που θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, να μας βρίσκουν μπροστά τους!

Σ’ αυτό τον αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας! Θα ‘μαστε μαζί με τη δεύτερη γενιά μεταναστών στην Γαλλία που στις βρισιές του Σαρκοζύ ότι «είναι όλοι αλήτες» απαντούν πως «και οι αλήτες ψηφίζουν». Θα είμαστε με τους Λατίνους μετανάστες στις ΗΠΑ που οργανώνονται, απεργούν, διαδηλώνουν. Θα είμαστε με τους έλληνες συναδέλφους, συμμαθητές και συμφοιτητές μας που αγωνίζονται για δικαιώματα.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη! Γιατί κάθε μάχη που δεν δίνουμε σήμερα, θα είναι ένα εμπόδιο στο δρόμο των παιδιών μας αύριο!

Όλοι μας έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες μέχρι σήμερα. Δεν θα αφήσουμε καμιά να πάει χαμένη!

Όλοι μας, μετανάστες, μετανάστριες, πρόσφυγες, χωρίς χαρτιά, τα παιδιά μας να είμαστε εκεί. Στην πορεία της Πέμπτης 31ης Μάη, 5.00 μμ Ομόνοια και στην συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της πορείας.

Απαιτώντας:

Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών.

Άδειες παραμονής μακράς διάρκειας σε όλους τους μετανάστες που ζουν πάνω από 5 χρόνια εδώ, με μίνιμουμ προϋποθέσεις.

Αποσύνδεση της άδειας παραμονής από τα ένσημα. Να τιμωρούνται οι εργοδότες για την κλοπή των ενσήμων και των ταμείων, όχι εμείς.

Χαρτιά σε όσους δεν έχουν.

Άσυλο σ’ όλους τους πρόσφυγες.

Ισότητα δικαιωμάτων.

___________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής