Ευρωεκλογές – Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!

Παλεύουμε για:

  • να πέσουν οι Τροϊκανοί!
  • μια κυβέρνηση της Αριστεράς
  • ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Στις 25 Μάη διεξάγονται, ταυτόχρονα με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, και οι ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε απλά για την Ευρωβουλή. Το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτη δύναμη, αυτό θα αποτελεί θρίαμβο για τους Μνημονιακούς, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα ως επιβεβαίωση της πολιτικής τους και θα ετοιμάζουν μια δεύτερη 4ετία βαρβαρότητας!

Αντίθετα, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι μεγάλη, μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο για τη πτώση των Τροϊκανών και για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τέτοια κυβέρνηση, ακόμα κι αν δεν έχει το σθένος να προχωρήσει στις μεγάλες ανατροπές και συγκρούσεις με το κατεστημένο που απαιτούνται, θα δημιουργήσει καινούργιες συνθήκες που θα ευνοούν την διεκδικητική πάλη των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Συνθήκες, που θα δώσουν από τη μια ανάσα στην κοινωνία και από την άλλη ώθηση στους αγώνες για να αποτραπούν νέες επιθέσεις του κεφαλαίου και να πάρουμε πίσω αυτά που έχουμε  χάσει.

Όπως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές έτσι και στις ευρωεκλογές αυτό που κατά τη γνώμη μας χρειαζόταν ήταν η συνεργασία του συνόλου της Αριστεράς, στη βάση ενός σοσιαλιστικού προγράμματος, ρήξης με το κατεστημένο, την άρχουσα τάξη και το ευρωπαϊκο διευθυντήριο.

Με δεδομένη την άρνηση της Αριστεράς να συνεργαστεί, όμως, θεωρούμε πως το κύριο βάρος για την πτώση των κυβερνώντων και για μια κυβέρνηση της Αριστεράς πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και η ψήφος σ’ αυτόν είναι η πιο σωστή επιλογή.

Καλούμε σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές παρά την κριτική που ασκούμε προς την γραμμή που ακολουθεί και τα σοβαρά, κατά τη γνώμη μας, ελλείμματα και λάθη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος που έχει το μαζικό κίνημα για να επιφέρει ένα σκληρό κτύπημα στους κυβερνώντες και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή τους και για την εκλογή μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Τη μάχη των ευρωεκλογών το «Ξ» τη δίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μαζί με τα άλλα κόμματα και οργανώσεις που συμμετέχουν στην Επιτροπή για μια Διεθνή οργάνωση των Εργαζομένων – CWI.

Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία των ευρωπαϊκών λαών: δημοκρατική, ισότιμη, εθελοντική, στην υπηρεσία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.  

_________________________________________

Για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών 

Μπροστά στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη για να περάσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες στα χέρια της Αριστεράς. Το «Ξ» στηρίζει τους υποψηφίους της Αριστεράς στον β’ γύρο, είτε αυτό είναι το ΚΚΕ στην Πετρούπολη, την Πάτρα, το Χαϊδάρι και την Ικαρία, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλες τις άλλες περιπτώσεις.


Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς να υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα