“Έχετε αναρωτηθεί πώς γίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος;”

Πρόσφατα, είχα με τη μητέρα μου άλλη μία συζήτηση – τσακωμό για την ομοφυλοφιλία μου. Αυτή τη φορά, όμως, αντί για τα δικά της "επιχειρήματα" μου έδωσε ένα απόκομμα του περιοδικού ELLE που είχε τίτλο "Straight στα 20, στα 30 gay". Το άρθρο ανάφερε ότι: είμαι "φυσιολογική γυναίκα" μέχρι τα 30 (αφού σε τέτοια ηλικία έχω ωριμάσει σεξουαλικά) και, ξαφνικά, αλλάζω και καταλήγω στη γυναικεία αγκαλιά.

Γενικά, περιέγραφε την ομοφυλοφιλία σαρκικά, όχι σαν τρόπο ζωής. Ότι είναι, απλά, ένας πειραματισμός στο σεξ. Ότι εγώ θέλω να "ταμπελωθώ" με την επιλογή μου να ζω σαν ομοφυλόφιλη. Οπότε, η μητέρα μου (δείγμα μέσης μητέρας) έφτασε στο συμπέρασμα ότι με παρέσυραν λεσβίες, αφού αν το είχα επιλέξει συνειδητά θα το συνειδητοποιούσα μετά τα 30…

Χειρότερο παράδειγμα αποτελεί το περιοδικό FOCUS. Το Νοέμβρη του 2003 φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στην ομοφυλοφιλία. Το αφιέρωμα αυτό σαν θέμα είχε το αν γεννιέσαι ομοφυλόφιλος. Η διαφήμισή που παίχτηκε από τα ΜΜΕ, όμως, έλεγε: "Έχετε αναρωτηθεί πώς γίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος;".

Εντελώς προβοκατόρικη διαφήμιση. Η μητέρα μου θα στείλει γράμμα στους συντάκτες του FOCUS για να γράψουν στο επόμενο τεύχος πώς ξεγίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής