Έτσι, για να πέφτουν οι μάσκες

Προκύρηξη του Νέου Ξεκινήματος- για μια άλλη υγεία για τις δηλώσεις Αβραμόπουλου για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα ο υπ. Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι «σχεδιάζει να προωθήσει την πρόσληψη άμεσα 9000 νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία με μία γρήγορη εκτός ΑΣΕΠ διαδικασία».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στα 3-4 επόμενα χρόνια να απορροφηθούν στο ΕΣΥ 20000 νοσηλευτές».

Τέλος ο υπουργός σε αρκετά σημεία της συνέντευξής του έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα αναγκαία λεφτά για τις προσλήψεις υπάρχουν και ότι ακόμα και αν δεν υπάρχουν θα βρεθούν.

***

Η συνέντευξη αυτή του υπ. Υγείας είναι αποΑκαλυπτική για τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης. Και δεν εννοούμε προφανώς τη διάθεση της κυβέρνησης για προσλήψεις γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Από τη στιγμή που η ΝΔ βγήκε στην κυβέρνηση το υπ. Υγείας έχει υποσχεθεί πάνω από 10.000 προσλήψεις, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καμία.

Η συνέντευξη του Αβραμόπουλου είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραδέχεται σαφώς ότι το βασικό πρόβλημα των νοσοκομείων είναι οι πάνω από 20.000 κενές θέσεις προσωπικού και ότι τα λεφτά για να γίνουν αυτές οι προσλήψεις υπάρχουν!!

***

Το γεγονός ότι ο υπουργός προτείνει γρήγορες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του!! Πως θα επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη όπως λέει συμφωνία των 200 βουλευτών από την στιγμή που όλα τα κόμματα έχουν αντιδράσει (όπως ήταν αναμενόμενο) με την παράκαμψη (ή κατάργηση) του ΑΣΕΠ;

Άρα μήπως τα λέει ο Αβραμόπουλος για να τα λέει, προκειμένου να βγει στην συνέχεια «κρυμμένος » πίσω από την άρνηση της αντιπολίτευσης για να διατυμπανίζει ότι εγώ προσπάθησα αλλά δεν με άφησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Και μήπως από την άλλη χρησιμοποιώντας έναν πολύ ευαίσθητο χώρο αυτό της Υγείας θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της συγκεκριμένης πρότασης να ανοίξει τον δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση των «δικών της παιδιών» (μέσω της κατάργησης του ΑΣΕΠ);

***

Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα στην Υγεία ζητά προσλήψεις για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία και η εκάστοτε κυβέρνηση επικαλείται την έλλειψη χρημάτων. Σήμερα όμως τα λεγόμενα του υπουργού είναι ξεκάθαρα: τα κενά είναι πραγματικά και λεφτά υπάρχουν. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από μία κυβέρνηση που όπως και οι προηγούμενες έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά για την παραπέρα υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του. Ό λαός μας λέει ότι το τάξιμο δεν είναι αυτό που κοστίζει αλλά το δόσιμο και έχει δίκιο. Οι απαραίτητες προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν μόνο εάν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες του τις επιβάλλουν στην κυβερνήση και όχι εάν τις επικαλείται (σε προεκλογική μάλιστα περίοδο) ο όποιος υπουργός.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα