ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ: Το παιγνίδι με τις άδειες του 2015

Η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» στα λεωφορεία της Αθήνας (ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ) στην οποία συμμετέχει το «Ξεκίνημα» προχώρησε στην έκδοση και το μοίρασμα της ανακοίνωσης που ακολουθεί.

Το θέμα αφορά το πώς οι άνθρωποι της διοίκησης και του «κυβερνητικού συνδικαλισμού» χρησιμοποιούν τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων σαν ρουσφετολογικά «εργαλεία», για έμμεσους εκβιασμούς και «εξαγορές» ψήφων, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στο συνδικάτο τον ερχόμενο Μάρτη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο. (Η αναφορά στις «εκλογές» αφορά τις εκλογές για το ΔΣ του συνδικάτου κι όχι τις γενικές εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε μέσα στο Γενάρη ή Φλεβάρη.)

 
 
 

Το παιχνίδι με τις άδειες του 2015 στο αμαξοστάσιο Ελληνικού εν όψει εκλογών…

 

Η αυθαιρεσία της Υπ/σης Κίνησης Ελληνικού, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το «παιχνίδι» αφορά, αυτή τη φορά, τις άδειες του 2015. Μια ματιά στους πίνακες που έχουν αναρτηθεί, είναι αρκετή, για να δει κανείς ότι: 324 από τους 626 οδηγούς που αναγράφονται στους πίνακες καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κίνησης για να «συζητήσουν» για τις άδειες τους. Ποσοστό πάνω από 50%! Επίσης, ενώ οι άδειες πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι τέλος Δεκέμβρη, ο Γ. Λουλακάκης κλείνει ραντεβού σε συναδέλφους μέχρι και τέλος του Γενάρη για «να το δούνε…».

ΠΑΣΚΕ (Λουλακάκης) και ΔΑΚΕ (Παπαγεωργιου Σωτήρης) πιάσανε δουλειά εν όψει των εκλογών του Συνδικάτου – δεν υπάρχει άλλη εξήγηση όταν 50% των οδηγών καλούνται να «επικοινωνήσουν» με το Γραφείο Κίνησης για τις άδειες τους! Για μια ακόμα φορά, στο τσιφλίκι Λουλακάκη τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργούνται και γίνονται αντικείμενο έμμεσων ή άμεσων εκβιασμών.

Κανονικά, το Γραφείο Κίνησης θα έπρεπε να έχει αναρτήσει πίνακες όπου να γράφεται τι δικαιούται κάθε εργαζόμενος με βάση και τις άδειες που είχε πάρει τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι π.χ. εργαζόμενος που πέρσι δεν πήρε άδεια Χριστούγεννα ή Πάσχα δικαιούται να πάρει φέτος. Εργαζόμενος που πέρσι δεν πήρε άδεια το β δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ή το α Αυγούστου, δικαιούται να πάρει φέτος, κοκ.  Επίσης, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε και οι άδειες του προηγούμενου χρόνου να αναρτούνται δημόσια, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να δουν αν υπάρχουν συνάδελφοι με «ειδικό καθεστώς», που «εξαιρούνται» από τον κανόνα και είναι περισσότερο «συμπαθείς» από άλλους στο Γραφείο Κίνησης.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στην έγκριση και χορήγηση των αδειών υπάρχουν κριτήρια προτεραιότητας. Π.χ. προστάτες ΑμΕΑ, μακροχρόνια ασθενών, μονογονεϊκές οικογένειες, οι έχοντες δικαστικές αποφάσεις επιμέλειας τέκνων κ.α. έχουν προτεραιότητα απέναντι σε άλλους συναδέλφους σε ότι αφορά την έγκριση και τη χορήγηση (και) των κανονικών αδειών.

Επιπλέον, οι προγραμματισμένες άδειες ανά δεκαπενθήμερο πρέπει να αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Δικτύου (Δ.Ε.Δ) η οποία οφείλει να ελέγχει αν οι άδειες έχουν εγκριθεί με βάση τους κανόνες που έχουν τεθεί. Αφού ελεγχθούν, οι προγραμματισμένες άδειες αποστέλλονται στην Υποδιεύθυνση Κίνησης των Α/Σ για να αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Α/Σ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αμοιβαίες αλλαγές του προγραμματισμού των κανονικών αδειών μεταξύ τους. Δυο εργαζόμενοι μπορούν δηλαδή να ανταλλάξουν μεταξύ τους τις κανονικές άδειες που τους έχει χορηγήσει η υπηρεσία και να «αλληλοεξυπηρετηθούν» – χρειάζεται να καταθέσουν αντίστοιχη αίτηση βέβαια στην υπηρεσία. 

Το Γραφείο Κίνησης χρησιμοποιεί τις άδειες (όπως και τις βάρδιες και το 5ήμερο κ.α.) για να φτιάξει «αυλές» και «στρατούς» και να κρατήσει όρθιους του συνδικαλιστές της συγκυβέρνησης.

Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση σας καλεί να μην υποκύψετε στις «εξυπηρετήσεις» και τους εκβιασμούς, αλλά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που αντικειμενικά δικαιούται κάθε εργαζόμενος. Υπενθυμίζουμε ότι ο εργαζόμενος που τόλμησε να καταγγείλει τον Γ. Λουλακάκη που του στέρησε την εκλογική άδεια, δικαιώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας και ο Γ. Λουλακάκης διώκεται γι’ αυτό το περιστατικό. Καλούμε τους εργαζόμενους που αγνοούνται αδίκως, πιέζονται ή εκβιάζονται από το Γραφείο Κίνησης για το θέμα το αδειών (και για οποιοδήποτε άλλο θέμα) να επικοινωνούν με την Ανεξάρτητη Παρέμβαση έτσι ώστε να δράσουμε συλλογικά ενάντια στην αυθαιρεσία και στην κατάχρηση εξουσίας του Γραφείου Κίνησης Ελληνικού.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα