Εσύ ξέρεις τι είναι στην πραγματικότητα η “Χρυσή Αυγή”;

Αποσπάσματα από προκήρυξη της Νεολαίας ενάντια στον Εθνικισμό στην Κύπρο

Η Χρυσή Αυγή που έχει επεκταθεί πρόσφατα στην Κύπρο δεν είναι μια συνηθισμένη πολιτική οργάνωση. Αντί για πολιτικά επιχειρήματα, χτυπά αντιρατσιστές, αριστερούς, μετανάστες, εκπαιδεύοντας ομάδες κρούσης ειδικά για αυτό το σκοπό ενώ χρησιμοποιεί φασιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Τρία κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής είτε έχουν καταδικαστεί είτε καταζητούνται από την ελληνική αστυνομία για εγκληματικές ενέργειες. Ο 1ος σε ιεραρχία (Μιχαλολιάκος) φυλακίστηκε για τοποθέτηση βόμβας σε σινεμά που πρόβαλλε ταινίες με αριστερό περιεχόμενο, ο 2ος (Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος) είναι καταζητούμενος από το 1998 για τη δολοφονική επίθεσης ενάντια στον συνδικαλιστή φοιτητή Κουσουρή (έμεινε σε αφασία για 4 μέρες) ενώ ο 3ος (Χάρης Κουσουμβρής) καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ένοπλη ληστεία πέρυσι.

Στην Κύπρο χρησιμοποιούν το σύνθημα: «Δεν ξεχνώ, θα εκδικηθώ». Είχαν κατεβάσει μπλοκ σε συλλαλητήριο υπέρ του «ΝΑΙ» στο σχέδιο Ανάν, με στόχο να χτυπήσουν τους υποστηρικτές αυτής της άποψης, ενώ στο μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού, φώναζαν το εθνικιστικό σύνθημα: «Τούρκοι, Μογγόλοι, Δολοφόνοι».

Αυτή η ομάδα δεν είναι πολιτική οργάνωση, αλλά μια πολύ επικίνδυνη συμμορία[…]

Οι φασιστικές οργανώσεις δεν αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα παρά μόνο εφόσον δυναμώσουν αρκετά. Στην πρώτη περίοδο της ύπαρξής τους στρέφονται ενάντια στους μετανάστες και παριστάνουν τους πατριώτες, μέχρι να δυναμώσουν οπότε κτυπούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα της κοινωνίας, κάθε διαφορετική και προοδευτική άποψη.

Οι νέοι της Κύπρου, δεν μπορούμε να μείνουμε ανενεργοί στην ανάπτυξη πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Θα πρέπει να ενωθούμε για να παλέψουμε ενάντια στη δράση της, ενάντια στον εθνικισμό και στο νεοφασισμό, υπερασπίζοντας τους εαυτούς μας και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, καθώς και όλα τα θύματα των επιθέσεων των νεοφασιστών.

Η Κύπρος υποφέρει από τις συνέπειες τη δράσης του εθνικισμού[…]τις πύλες στον πόλεμο και την διχοτόμηση του νησιού μας την άνοιξε η δράση των εθνικιστών της ΕΟΚΑ Β’.[…]

Σε όλη την Ευρώπη η νεολαία και οι προοδευτικοί άνθρωποι βλέπουν με ανησυχία την επανεμφάνιση του ρατσισμού και του νεοφασισμού και οργανώνονται για να αποτρέψουν το δυνάμωμα τους.

Γιατί η Ευρώπη κι όλος ο κόσμος πλήρωσαν ακριβά την άνοδο του φασισμού στο παρελθόν.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής