Array

Εργαζόμενοι Vodafone – παράσταση διαμαρτυρίας, Τρίτη, 17/2

Η διοίκηση της Vodafone προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων με αυξημένο ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Οι απολύσεις εστιάζονται κατά κύριο λόγο στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας και περιλαμβάνουν εργαζόμενους Vodafone αλλά και επινοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους υφίστανται περισσότερο από όλους τις συνέπειες της εντατικοποίησης της εργασίας καθώς δέχονται καθημερινά τις πιέσεις και τις απειλές των προϊσταμένων προκειμένου να βγάλουν λιγότεροι άνθρωποι περισσότερη δουλειά.

Έχουν υπάρξει ακόμα και φαινόμενα λιποθυμικών επεισοδίων στο χώρο εργασίας εξαιτίας της πίεσης που ασκείται πάνω στους εργαζόμενους.

Για το λόγο αυτό το σωματείο της Vodafone έχει ήδη πραγματοποιήσει περιοδείες στους χώρους, έχει θέσει το θέμα στην διοίκηση της εταιρείας και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη 17 Φλεβάρη στο κτίριο του Κηφισού.

Παράλληλα ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις αρχές του Μάρτη ενάντια στις απολύσεις αλλά και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που αρνείται επίμονα να υπογράψει η εργοδοσία.

Ανάλογες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στην Wind ενώ επιδιώκεται ο συντονισμός και ο ενωτικός αγώνας των εργαζομένων σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις της κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθεί το κάλεσμα του σωματείου της Vodafone για την παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 17 Φλεβάρη

                                                                      

Να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις!
Παράσταση διαμαρτυρίας, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου,
ώρα 11.00 πμ στο κτήριο του Κηφισού
 

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους σε μαζική συμμετοχή την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στο κτήριο του Κηφισού, για την πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας και την αυθαίρετη συμπεριφορά των προϊσταμένων.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, αρκετοί συνάδελφοι μας στα τηλεφωνικά κέντρα, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν απολυθεί λόγω του ότι – κατά τους ισχυρισμούς της Διοίκησης – «δεν ανταποκρίνονται» στους απάνθρωπους ρυθμούς εργασίας απειλούμενοι κιόλας από τους προϊσταμένους να μην διεκδικήσουν την θέση εργασίας τους γιατί «μπορεί να έχουν νομικές συνέπειες». Η αύξηση του όγκου εργασίας σε συνδυασμό με την αυθαιρεσία των προϊσταμένων δημιουργεί μια ανυπόφορη κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους η οποία γίνεται ακόμα πιο δυσβάστακτη καθώς συμπληρώνεται από την μόνιμη απειλή της απόλυσης.

Η αποθράσυνση της Διοίκησης, πρέπει να έχει απέναντι της μόνο τον μαχητικό, κοινό αγώνα μεταξύ των εργαζομένων, Vodafone και επινοικιαζομένων. Όσο η αδράνεια μας το επιτρέπει η διοίκηση θα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο και ακόμα πιο έντονα.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους:

να αρνηθούν την απόλυση, να μην υπογράψουν κανένα χαρτί και να απευθυνθούν στους εκπροσώπους του Σωματείου Vodafone –Πάναφον για την οργάνωση του αγώνα για την διασφάλιση της θέσης εργασίας τους.

Η Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τρίτη είναι μόνο η αρχή. Έχει σημασία να είναι πετυχημένη. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ώστε η απάντηση στην Διοίκηση να είναι πιο αποτελεσματική.

Συνεχίζουμε παράλληλα το μάζεμα των υπογραφών –όπου ήδη έχουν υπογράψει εκατοντάδες συνάδελφοι δηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας για την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εφόσον οι κινήσεις μας αυτές δεν αποδώσουν θα προχωρήσουμε στις αρχές Μαρτίου στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας στην Wind και με άλλα σωματεία του χώρου των τηλεπικοινωνιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Μόνο ο συλλογικός αγώνας θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Διοίκησης!

Κανένας στην ανεργία! Σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Όλοι την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ώρα 11 το πρωί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο κτήριο του Κηφισού.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα