Array

Εργαζομένοι Vodafone: όχι στην παγίδα των «εθελούσιων εξόδων»

Σε γενική συνέλευσή τους, χτες Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι της Vodafone αποφάσισαν να αντισταθούν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για «εθελούσιες» (δήθεν) εξόδους. Αναφέρονται στην προηγούμενη εμπειρία των «εθελούσιων» οι οποίες οδήγησαν δεκάδες πρώην συναδέλφους τους στην ανεργία και απειλούν με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ασκηθούν πιέσεις σε συναδέλφους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των «εθελούσιων» εξόδων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του σωματείου των εργαζομένων ακολουθεί.

***

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
Να σταματήσει εδώ και τώρα το πρόγραμμα εθελουσίας

Προχωράμε άμεσα σε Στάση Εργασίας σε περίπτωση άσκησης πίεσης προς οποιονδήποτε συνάδελφο και με οποιονδήποτε τρόπο για ένταξη στο πρόγραμμα «εθελουσίας»

Σήμερα [χτες] το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο κτήριο της Πειραιώς με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και με θέμα την οργάνωση της αντίστασης μας στην «εθελούσια έξοδο» που ανακοίνωσε η εργοδοσία.

Στη συζήτηση έγινε φανερό ότι όλοι οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται την παγίδα που θέλουν να μας στήσουν και απορρίπτουν το επαίσχυντο πρόγραμμα «εθελουσίας». Καταδικάστηκε η «εθελούσια» ως προσπάθεια πετάγματος κι άλλων συναδέλφων στον καιάδα της ανεργίας, της διάλυσης της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών και συνολικά της εταιρείας.

Συζητήθηκε η εμπειρία από την προηγούμενη «εθελουσία» που εξώθησε δεκάδες συναδέλφους στην ανεργία (πολλοί από αυτούς ψάχνουν ακόμη για δουλειά) ή στην εργασία-σκλαβιά σε εταιρείες υπενοικίασης με όρους Μνημονίου (ελαστικό ωράριο, δίμηνες συμβάσεις, μισθοί 300 ευρώ κλπ.). Εξηγήθηκε ακόμη ο κίνδυνος τις επόμενες ημέρες να ενταθούν οι πιέσεις και οι απειλές της Διοίκησης προκειμένου να αποσπάσει τις «παραιτήσεις» των συναδέλφων.

Τα ψίχουλα που πετάει η εργοδοσία για να δελεάσει τους εργαζόμενους δεν ξεγελούν κανέναν. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, του ενός εκατομμυρίου απλήρωτων εργαζομένων, με τα χαράτσια και την απειλή των κατασχέσεων σπιτιών/καταθέσεων/μισθοδοσιών να επικρεμάται σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλων μας, το όποιο «πακέτο» θα εξανεμιστεί σε χρόνο μηδέν και το μόνο που θα μείνει είναι ο εφιάλτης της μακροχρόνιας ανεργίας.

Αποφασίστηκε να παλέψουμε για να εμποδίσουμε την «εθελούσια» με κάθε τρόπο, για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, για να κρατήσουμε όποιον  παραγωγικό τομέα έχει απομείνει όρθιος στη χώρα.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το πρόγραμμα εθελουσίας. 

Αποφασίζουμε:

  • Κανένας συνάδελφος να μην συμμετέχει στην «εθελούσια». Να μην χαθεί άλλη θέση εργασίας.
  • Δεν συμμετέχουμε σε ατομικές ή ομαδικές «ενημερώσεις» για το πρόγραμμα ‘εθελουσίας’, που μόνο σκοπό έχουν να εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, άμεσους ή συγκαλυμμένους, προς τους συναδέλφους.
  • Ενημερώνουμε τους εκπροσώπους του Σωματείου για κάθε τέτοια ατομική ή ομαδική «ενημέρωση» που αντιλαμβανόμαστε ότι επιχειρείται και παρεμβαίνουμε για να την ματαιώσουμε.
  • Σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβανόμαστε την άσκηση πίεσης προς οποιονδήποτε συνάδελφο και με οποιονδήποτε τρόπο για ένταξη στο πρόγραμμα «εθελουσίας» ενημερώνουμε τους εκπροσώπους του Σωματείου και προχωράμε άμεσα σε Στάση Εργασίας και Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου

την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Press Room Χαλανδρίου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα