Array

Εργαζόμενοι Vodafone και Wind: όχι στη συγχώνευση των δικτύων των δύο εταιρειών

Ζακλίν Γκόρου
γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Vodafone

Οι εργαζόμενοι των εταιρειών Vodafone και Wind αντιδρούμε στα σχέδια των 2 εταιρειών για συγχώνευση των δικτύων τους και μεταφορά των εργαζομένων στα τεχνικά τμήματα σε μία νέα εταιρεία εργολάβο.

Τα χαμόγελα των διευθυντικών στελεχών των 2 εταιρειών στο ραντεβού τους με τον Σαμαρά περίσσευαν καθώς και οι υποσχέσεις που ενίσχυαν το success story που θέλει να πλασάρει η κυβέρνηση.

Υποσχέθηκαν μεταξύ άλλων την δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας με το νέο έργο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέες θέσεις θα αφορούν τους ήδη εργαζόμενους στα τεχνικά τμήματα των 2 εταιρειών που καθόλου δεν διασφαλίζουν ότι θα έχουν τους ίδιους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα που είχαν στις μητρικές εταιρείες. Επίσης καθόλου δεν διασφαλίζεται ότι η μείωση των εξόδων που προσδοκούν οι 2 εταιρείες δεν θα περιλαμβάνει νέες απολύσεις παλιότερων εργαζομένων και προσλήψεις νέων και "φτηνότερων".

Τα ΔΣ των 2 σωματείων έχουμε ξεκινήσει περιοδείες στους χώρους εργασίας καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης των κομμάτων – πλην της Χρυσής Αυγής –  και του κοινού. Εχουν εκδόσει ανακοινώσεις και κοινό ενημερωτικό υπόμνημα.

Επίσης έχουμε συναντηθεί με εκπροσώπους βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν και σχετική επερώτηση στη Βουλή, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι 2 ανακοινώσεις των Σωματείων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
Αθήνα, 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το Network Sharing

ΟΧΙ στην νέα εταιρία

Το όποιο έργο να υλοποιηθεί από το προσωπικό των εταιρειών VODAFONEWIND

Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει η Διεύθυνση Τεχνολογίας της εταιρίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διεύθυνση της WIND βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε διαπραγματεύσεις  προκειμένου να συμφωνήσουν στην υλοποίηση του λεγόμενου Network Sharing. Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει την συνεγκατάσταση των κεραιοσυστημάτων των δύο εταιριών σε όλο το δίκτυο πλην των μεγάλων αστικών κέντρων. Η Διοίκηση προβάλει ως στόχο του έργου την μείωση του λειτουργικού κόστους (μισθώματα, γεννήτριες κλπ).

Με πρόσχημα την υλοποίηση του έργου η Διοίκηση σχεδιάζει την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, στην οποία θα κληθεί να μετακινηθεί σημαντικό μέρος των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Τεχνολογίας των δύο εταιριών, που εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στα τμήματα Radio Systems, Transmission και Network Deployment & Operations, ενώ διερευνάται η πιθανή συμμετοχή και άλλων τμημάτων της ίδιας Διεύθυνσης. Η νέα εταιρία θα είναι μια πλήρως ανεξάρτητη νομική οντότητα και όχι θυγατρική των VODAFONE και WIND.

Στα επίμονα ερωτήματά μας προς την Διεύθυνση Τεχνολογίας, για ποιο λόγο το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την συνεργασία των εργαζομένων της VODAFONE και της WIND αλλά απαιτείται η μεταφορά τους σε μια νέα εταιρία, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν προσχηματικές του τύπου «δεν μπορούν να γίνονται διαρκώς τηλεφωνήματα και meetings»! Παρά τη συστηματική προσπάθεια της Διοίκησης να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με διαβεβαιώσεις κάθε είδους («στην νέα εταιρία οι μισθοί είναι εξασφαλισμένοι», «θα έχουμε όλοι δουλειά για πολλά χρόνια», «το πιο πιθανό είναι να κάνουμε κι άλλες προσλήψεις» κλπ.) με στόχο να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση των σχεδίων της, οι κίνδυνοι για όλους τους εργαζόμενους είναι μεγάλοι. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την μεταφορά ενός ακόμη έργου μαζί με το εμπλεκόμενο προσωπικό σε μια «συνεργαζόμενη» εταιρία, δηλαδή για ένα ακόμη Outsourcing-υπεργολαβία, αυτή την φορά στην καρδιά της εταιρίας, την Τεχνική Διεύθυνση.

Η ίδρυση της νέας εταιρίας και η μεταφορά των τεχνικών εργαζομένων εκεί δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη υλοποίησης του έργου, αλλά αποσκοπεί στο να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσδοκά η εργοδοσία από το outsourcing, που βέβαια θα επιφέρει όλες τις οδυνηρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν με αντίστοιχες διαδικασίες (Kintec, IBM, HOL κλπ):

1. Οι συνάδελφοι που θα κληθούν να μεταφερθούν στην νέα εταιρία, θα πρέπει να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις, δηλαδή παύουν να καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) της VODAFONE. Έτσι, ακόμη κι αν στην αρχή αυτές οι ατομικές συμβάσεις είναι στο ύψος των σημερινών απολαβών, στην πορεία θα γίνει ό,τι γίνεται σε όλες τις μικρές εργολαβικές εταιρίες όπου οι εργαζόμενοι έχουν ατομικές συμβάσεις: διαρκής αναπροσαρμογή των μισθών προς τα κάτω, κατάργηση επιδομάτων, επέκταση του ωραρίου, απλήρωτες υπερωρίες για να βγει η δουλειά κλπ.

2. Στη νέα εταιρία, οι εργαζόμενοι θα είναι πλήρως ατομικοποιημένοι χωρίς συλλογική μορφή εκπροσώπησης, δίχως το δικό τους Σωματείο. Ειδικά στη σημερινή εποχή, που έχει διαλυθεί κάθε διάταξη της εργατικής νομοθεσίας και έχει αντικατασταθεί από την πλήρη ελευθερία του εργοδότη να κινείται μονομερώς («διευθυντικό δικαίωμα»), δίχως το δικό τους Σωματείο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας (μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών, αντικατάσταση του προσωπικού από «φτηνότερους» νεότερους κλπ).

3. Η νέα εταιρία θα είναι μια ακόμη μικρή εταιρία υπεργολαβίας με μικρό αριθμό εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν την δύναμη κρούσης που έχουν σήμερα ως εργαζόμενοι της VODAFONE απέναντι στην εργοδοσία: μεγάλος αριθμός συναδέλφων για υποστήριξη, μία από τις μεγαλύτερες κερδοφόρες εταιρίες της χώρας με μεγάλα περιθώρια παραχωρήσεων στους εργαζόμενους, ένα αναγνωρίσιμο BRAND που δεν «συμφέρει» να «αμαυρωθεί» κλπ.

4. Σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τους εργαζόμενους που θα μείνουν στην VODAFONE. Ένα ακόμη outsourcing θα συρρικνώσει κι άλλο το προσωπικό της VODAFONE, θα εντείνει την διαίρεση μεταξύ μας. Ήδη σήμερα όλοι αυτοί που δουλεύουν για λογαριασμό της VODAFONE ανήκουν σε πολλές «συνεργαζόμενες» εταιρίες με διαφορετικούς εργοδότες, μισθούς, ωράρια κλπ. Ταυτόχρονα, θα αδυνατίσει το Επιχειρησιακό Σωματείο της VODAFONE, θα αποδυναμωθεί η ΕΣΣΕ, θα αυξηθούν οι εργοδοτικές πιέσεις για επιδείνωση των όρων εργασίας στα πρότυπα των «υπεργολαβικών».

5. Ένα Outsourcing στην Τεχνική Διεύθυνση, δηλαδή στον κορμό μιας τεχνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας όπως η VODAFONE, σηματοδοτεί την μετάλλαξή της σε μια εταιρία με κυρίαρχη την εμπορική φυσιογνωμία. Αυτό σημαίνει ότι και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα μείνουν στην VODAFONE το μέλλον τους γίνεται πολύ πιο αβέβαιο, ειδικά όσο προχωράει η αποψίλωση του προσωπικού και η συνολική συρρίκνωση της εταιρίας.

6. Τέλος, δεν μπορούν να αποκλειστούν οδυνηρότερα σενάρια, όπως μια παταγώδης αποτυχία του όλου εγχειρήματος της νέας εταιρίας, που θα κοστίσει πολύ ακριβά πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους και βέβαια σε ολόκληρη την VODAFONE. Ειδικά όταν –όπως καλά γνωρίζουμε- τέτοια εγχειρήματα προωθούνται και συνοδεύονται από τις βλέψεις φιλόδοξων στελεχών να γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Ακόμη, είναι πιθανή η χειροτέρευση της ποιότητας του παρεχόμενου έργου με αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας.

Για όλους αυτούς του λόγους, όλοι οι εργαζόμενοι σε VODAFONE και WIND πρέπει να πούμε ένα δυνατό:

ΟΧΙ στην νέα εταιρία

Το όποιο έργο να υλοποιηθεί από το προσωπικό των εταιρειών VODAFONEWIND

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Διεύθυνση γνωρίζουμε καλά ότι στην καθημερινή μας εργασία συνεργαζόμαστε συχνότατα με τους συναδέλφους από την WIND τόσο σε μεμονωμένα θέματα όσο και σε πολλά κοινά projects που έχουμε τρέξει στο παρελθόν (Collocation, Common Transmission κα). Αυτό λειτουργούσε μια χαρά μέχρι σήμερα και ποτέ δεν απασχόλησε την εργοδοσία. Τώρα, όμως, που θέλουν να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος στις πλάτες μας στέλνοντάς μας στην νέα εταιρία, ανακάλυψαν ότι δεν μπορούμε ως εργαζόμενοι VODAFONE και WIND να συνεργαστούμε και να τρέξουμε ένα ακόμη κοινό έργο.

Δεν μπορούν να πείσουν κανέναν μας. Θα υπερασπιστούμε την ενότητά μας ως εργαζόμενοι της Vodafone, όπως αυτή εκφράζεται με το ενιαίο επιχειρησιακό μας Σωματείο, με την επιχειρησιακή μας σύμβαση, με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας, και το ίδιο θα κάνουν και οι συνάδελφοί μας από την Wind. Αυτή η ενότητα αποτέλεσε τη βάση για ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει και διατηρήσει. Αυτή είναι η μόνη δύναμή μας ενόψει των μεγάλων επιθέσεων που έρχονται.

Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφάσισε:

         Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα σχέδια της εργοδοσίας για την ίδρυση νέας εταιρίας, όπως και κάθε μορφής Outsourcing.

         Το όποιο έργο να υλοποιηθεί από τους εργαζόμενους της VODAFONE και της WIND.

         Κανένας εργαζόμενος τεχνικός να μην αποδεχτεί την μεταφορά του στην νέα εταιρία.

         Όλοι οι εργαζόμενοι να στηρίξουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι με τους αγώνες μας αυτό το δίκαιο αίτημα, να υπερασπιστούμε την ενότητά μας ως εργαζόμενοι της  VODAFONE.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ WIND

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ WIND ΚΑΙ ΣΤΗ VODAFONE – ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Oι εργαζόμενοι σε Wind και Vodafone, με την εμπειρία και εξειδίκευσή τους, μπορούν να εγγυηθούν τεχνικά κάθε εργασία, χωρίς «νέες εταιρίες» και κατάργηση δικαιωμάτων.

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που ζούμε και βλέπουμε τις τελευταίες μέρες και ώρες στην WIND.

Μέχρι και στον πρωθυπουργό έφτασαν οι CEO των εταιριών WIND και VODAFONE προκειμένου να πετύχουν τη συγχώνευση των δικτύων, και παρουσιάζουν αυτό το σχέδιο, ουσιαστικά καρατόμησης των τεχνικών τους τμημάτων, ως ένα μεγαλεπήβολο έργο ανάπτυξης, θεωρώντας προφανώς πως απευθύνονται σε πολίτες μειωμένης διανοητικής αντίληψης. Κάνοντας επίδειξη θράσους, υποκρισίας και αυταρέσκειας, χωρίς ίχνος μετριοπάθειας, ποζάρουν χαμογελαστοί με τα κυβερνητικά στελέχη, αυτοί που τα τελευταία χρόνια έχουν στείλει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, είτε με σειρά απολύσεων, είτε με εκβιαστικές μεθόδους μέσα από προγράμματα «εθελούσιας εξόδου».

Επιχειρούν να διώξουν με outsourcing (υπεργολαβία) και με γρήγορες διαδικασίες το μεγαλύτερο κομμάτι του τεχνικού. Όπως μας ανέφερε η Διευθύντρια του ΗR κα Τσίτουρα: «τα τμήματα συντήρησης, σχεδιασμού και λειτουργίας των σταθμών βάσης, τα κέντρα ελέγχου και το δίκτυο μετάδοσης θα μεταφερθούν στη νέα εταιρία, ενώ στην WIND θα παραμείνουν μόνο οι συνάδελφοι στο δίκτυο κορμού».

Ως ΔΣ λέμε πως εξαπολύουν μια νέα μεγάλη προσπάθεια να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις (μισθούς, επιδόματα, ωράρια κ.α.) που έχουμε οι εργαζόμενοι σε WIND και VODAFONE, που οφείλονται στους αγώνες μας και στις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΕΣΣΕ) που έχουμε κατακτήσει.

Θέλουν να ρίξουν το κόστος του δικτύου σε εξοπλισμό και το εργασιακό κόστος, ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση και μας θέλουν για ακόμα μία φορά θύματά τους. Πιστεύουν πως με υποσχέσεις που δεν κοστίζουν τίποτα, και συνήθως δεν τις κρατούν, θα μας ξεγελάσουν. Λένε: «στη νέα εταιρία θα είναι όλα μέλι γάλα, θα διατηρηθούν μισθοί, επιδόματα και όλες οι άλλες παροχές».

Πιθανόν να διατηρηθούν για λίγο, γιατί μετά από λίγους μήνες, αφού δεν θα υπάρχει σωματείο και ΕΣΣΕ που να τους δεσμεύει, θα μπορούν να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις, μειωμένους μισθούς και επιδόματα, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες – και βέβαια απολύσεις, καθώς όσο θα ολοκληρώνεται η συγχώνευση των δικτύων θα γίνονται περιττές οι θέσεις εργασίας, ενώ όσοι έχουν μεταφερθεί στη νέα εταιρία θα είναι ανοχύρωτοι. Όπως π.χ. έγινε outsourcing η συντήρηση σταθμών βάσης της VODAFONE στην KINTEC πριν 5 χρόνια: οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν μ’ ένα σωρό υποσχέσεις – τελικά δεν έπαιρναν επίδομα ετοιμότητας, υπερωρίες κ.α. Την εκδοχή αυτή ενίσχυσε η κα Τσίτουρα, απαντώντας στο για πόσο καιρό διασφαλίζονται στη νέα εταιρία μισθοί και δικαιώματα: «κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν. Τάζουν θέσεις εργασίας, που φυσικά δεν δεσμεύονται πως θα δημιουργήσουν. Ακούσαμε και διαβάσαμε για 650 θέσεις εργασίας, που αργότερα (στη συνάντηση που είχαμε με το HR) μετά βίας έγιναν 300 και από τις δύο εταιρίες μαζί. Είχαν μάλιστα το θράσος –σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σε βάρος των «δικών τους ανθρώπων» (όπως ανερυθρίαστα λένε συχνά), δηλ. των εργαζομένων στις δύο εταιρείες– να παρουσιάσουν αυτές τις θέσεις ως «νέες». Λες και οι εργαζόμενοι που επιδιώκεται να μεταφερθούν είναι απολυμένοι ή άνεργοι.

Φυσικά, όσο πιο μεγάλη είναι η φάκα, τόσο περισσότερο τυρί βάζουν. Η κα Τσίτουρα είπε: «είμαστε τυχεροί που δημιουργείται η νέα εταιρία και θα έχει τους κορυφαίους μηχανικούς». Τέτοια γλυκόλογα άκουσαν και όσοι συνάδελφοί μας τσίμπησαν στο δόλωμα της περσινής «εθελούσιας»: τώρα οι περισσότεροι είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και όσοι βρήκαν εργασία αμείβονται με 600–700 ευρώ, υπό τις χειρότερες συνθήκες.

Εμείς ως ΔΣ λέμε να κλείσουμε όλοι τα αυτιά μας στις σειρήνες της εργοδοσίας, των διευθυντών και των προϊσταμένων, που θα παίξουν ξανά το γνωστό παιχνίδι της κινδυνολογίας: «πηγαίνετε στη νέα εταιρία για να έχετε δουλειά, σας μιλάμε για το καλό σας». Δουλειά υπάρχει στη WIND, οι λειτουργίες του δικτύου δεν σταματάνε. Όπως έχουμε τώρα εργασίες, μπορούμε να έχουμε και στο μέλλον. Αρκεί να σταθούμε σαν σύνολο όλοι οι συνάδελφοι μπροστά σ’ αυτή την επιλογή της εταιρίας και ν’ αρνηθούμε να πάμε στη νέα εταιρία. Η νέα εταιρία δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς τους εργαζόμενους των WIND και VODAFONE.

Δεν μπορούμε ν’ αποδεχτούμε ότι η κίνηση να οδηγηθούν εργασίες και συνάδελφοι σε τρίτη εργολαβική εταιρία είναι απλά και μόνο «τεχνολογική εξέλιξη». Η διοίκηση θέλει να πάει την κουβέντα εκεί, για να μας εμφανίσει ως… αρνητές της τεχνολογίας!! πράγμα παράλογο. Το θέμα όμως δεν είναι η τεχνολογία γενικά κι αόριστα (που άλλωστε δεν ελέγχουμε εμείς την εξέλιξή της, αλλά το κεφάλαιο και τα μεγάλα ερευνητικά κέντρα), αλλά πως διασφαλίζονται τα δικαιώματά μας. Όχι στο όνομα της όποιας «εξέλιξης» οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας να «κουρεύονται» διαρκώς.

Οι δύο διοικήσεις επιχειρούν να εμφανίσουν το sharing ως τελειωμένη υπόθεση. Λένε: ότι και να κάνουμε, στο τέλος θα πάμε στη νέα εταιρία, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Έχουμε τα περιθώρια και τις δυνάμεις να το αντιπαλέψουμε και ν’ αρνηθούμε να πάμε. Χωρίς τη θέλησή μας, δεν μπορεί να γίνει καμία μεταφορά. Η νέα εταιρία για να λειτουργήσει χρειάζεται προσωπικό από τις WIND και VODAFONE. Αν εμείς αρνηθούμε, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και θα φανεί σύντομα ότι μπορούν να βρεθούν πάμπολλες άλλες λύσεις, που σκόπιμα δεν θέλουν οι δύο διοικήσεις, γιατί σημαίνουν μεγαλύτερη εξασφάλιση των δικών μας θέσεων και δικαιωμάτων. Σ’ αυτή τη στιγμή, δεν ενδιαφέρονται να πάρουν εργαζόμενους από την αγορά που είναι άνεργοι ή από άλλους εργολάβους. Θέλουν ν’ απαλλαχθούν από τους συναδέλφους σε WIND και VODAFONE.

Σε τελευταία ανάλυση, ας αναρωτηθούμε όλοι: ποιες είναι οι τεχνικές ανάγκες που υπαγορεύουν την ίδρυση νέας εταιρίας, όταν το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό των δύο εταιριών έχει ήδη –εδώ και χρόνια– ευρύτατη συνεργασία, σε μια σειρά πρότζεκτ και εργασιών; Σ’ αυτή την απλή ερώτηση, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τις δύο διοικήσεις – και ούτε μπορεί να δοθεί. Αλλά τέτοια απάντηση δεν έχει ούτε μπορεί να δοθεί και από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο εταιριών, που φαίνεται να έχουν κάνει την ίδρυση της νέας εταιρίας προσωπικό τους στόχο – άραγε από αλτρουισμό για μας; Επομένως: γιατί καλούμαστε να πάμε στον «παράδεισο» της νέας εταιρίας;

·         Μήπως για να γίνει CEO ο σημερινός CNO της Wind, που εντωμεταξύ με θράσος δηλώνει ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι για τους… βολεμένους»;

·         Για να μας παραμυθιάζουν ότι εκεί η θέση μας θα είναι πιο ισχυρή; Πως δηλαδή; Μεταφερόμενοι από δύο ενιαίες εταιρίες των πάνω από 2.000 (Vodafone) και 1.000 (Wind) ατόμων, σ’ έναν «κολοσσό» των 300 ατόμων; Από δύο εταιρίες που διατηρούν ιδιοκτησία δικτυακής υποδομής, σε μια τρίτη που δεν θα έχει τέτοια ιδιοκτησία; Τι σόι «εξασφάλιση» είναι αυτή, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους τεχνικούς;

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας τώρα αρχίζει. Η καλύτερη εγγύηση και εξασφάλιση της εργασίας μας είναι ο συλλογικός αγώνας. Το σωματείο είναι η βάση για να υπερασπιστούμε την εργασία και τους μισθούς μας. Η εταιρία μας βλέπει σαν αγκάθι στο πόδι της και θέλει γρήγορα να μας πετάξει. Δεν αντέχουν να βλέπουν τους μισθούς στην αγορά να πέφτουν, ενώ σε WIND και VODAFONE να υπάρχουν Επιχειρησιακές ΣΣΕ με αξιοπρεπείς μισθούς, επιδόματα και συνθήκες εργασίας. Θέλουν να μας διασπάσουν, να διώξουν τους τεχνικούς και ύστερα να χτυπήσουν τις Επιχειρησιακές ΣΣΕ στις δύο εταιρίες.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά που έχουμε κατακτήσει και καλούμαστε για ακόμα μια φορά, ίσως την πιο σημαντική, να το αποδείξουμε. Να μείνουμε ενωμένοι, οι συνάδελφοι από όλα τα τμήματα. Να μην αφήσουμε τους συναδέλφους τεχνικούς μόνους τους. Να συμμετάσχουμε όλοι στις συναντήσεις του σωματείου και στη γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει. Με συλλογική διάθεση, πιστεύοντας πως μπορούμε, με νέους, δυναμικούς, αποφασιστικούς αγώνες, οι συνάδελφοι και των δύο εταιριών μπορούμε να πετύχουμε.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ WIND και VODAFONE, ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΣΕ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα