Εργαζόμενοι στο «Περιβολάκι»:Απεργιακές κινητοποιήσεις αν δε λυθούν τα προβλήματά

Της Αγγελικής Συλλιγαρδάκη και Εύης Κατάκη (πρόεδρος και γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων)

Η επιστροφή από το καλοκαίρι δυστυχώς δεν επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις στους εργαζόμενους στο «Περιβολάκι».

Η κρίση στην ψυχική υγεία εξελίσσεται, οι εργαζόμενοι στο Περιβολάκι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο, όπως και πολλοί εργαζόμενοι σε άλλες αντίστοιχες δομές της ψυχικής υγείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που την ευθύνη λειτουργίας τους την έχει το κράτος και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας. Η μη έγκαιρη ή η ελλιπής χρηματοδότηση ξεκίνησε από το 2005, όταν δηλαδή έληξαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, και έως τώρα δε διαφαίνεται καμία πολιτική βούληση για την εύρεση λύσης. Οι υπηρεσίες κινδυνεύουν και η ποιότητα φθίνει. Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αδιαφορία για τους ευαίσθητους πληθυσμούς και τις ανάγκες τους.

Μέσα σε αυτή την παρατεταμένη κρίση, το Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι πραγματοποίησε γενική συνέλευση στις 25-10-06 και αποφάσισε να δώσει περιθώριο μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στη Διοίκηση του χώρου προκειμένου να καταβάλλει όλους τους μισθούς και τις νόμιμες αυξήσεις του 2006 σε όλους τους εργαζόμενους, διαφορετικά θα κηρύξει καταρχήν 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.

Με αυτή την κίνηση ξεκινάει το σωματείο μια πιο ενεργητική διαμαρτυρία και διεκδίκηση αφού τα περιθώρια και οι αντοχές εξαντλούνται. Η Διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι θα μπορέσει να καταβάλει μόνο δύο μισθούς με τη χρηματοδότηση που θα λάβει από το κράτος και θα καλύπτουν τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο με άγνωστο το πως και το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο και πέρα. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως οι Διοικήσεις που έχουν και την ευθύνη της καταβολής των μισθών δεν ασκούν επαρκείς και δυναμικές πιέσεις στα υπεύθυνα υπουργεία.

Την ίδια στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων σε Δομές Ψυχικής Υγείας και Κέντρα Ειδικής Αγωγής, που προέκυψε από την περασμένη Άνοιξη, αποφάσισε να καλέσει σε νέα ανοιχτή σύσκεψη, μέσα στο Νοέμβριο, όλους τους εργαζόμενους αντίστοιχων χώρων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα