Προκήρυξη του «Ξ» για το θέμα της αξιολόγησης που μοιράστηκε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην Υγεία στην Αθήνα
Οι επερχόμενες «αξιολογήσεις» του προσωπικού θα είναι ο σύγχρονος Καιάδας για την ανεργία χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου.
Μην ξεχνάμε ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις των κυβερνώντων αναφέρονται σε ένα δημόσιο τομέα μικρό, ευέλικτο, με 500.000 εργαζόμενους, των λίγων εκλεκτών, αρεστών και υποκλινόμενων στις όποιες ορέξεις των αφεντικών. Άρα περισσεύουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, άρα να το 15% των ακατάλληλων υπαλλήλων που θα προκύψουν από τις «αξιολογήσεις».
Εξάλλου το 2014 πρέπει να βρουν και να θέσουν 25.000 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και 15.000 σε απόλυση στο Δημόσιο, συνεχίζοντας τη θυσία χιλιάδων εργαζομένων στα φούμαρα του πρωτογενούς πλεονάσματος και του ανοίγματος στις αγορές.
Η ψήφιση του Ν. 4250/14 (που αναφέρεται και στις «αξιολογήσεις» του προσωπικού) επιβεβαιώνει την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις μαζικές απολύσεις που αναφέραμε παραπάνω, μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων με όχημα το καινούργιο σύστημα «αξιολόγησης».
Με το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους, επιδιώκει να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Είναι ξεκάθαρο το πλάνο τους. Καλά σχεδιασμένο, οργανωμένο και έχει στόχο ξεκάθαρο. Να διώξει χιλιάδες προσωπικό και να εξοντώσει τις εναπομείναντες εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.
Στόχος: ιδιωτικές υπηρεσίες παντού χωρίς να τους ενδιαφέρει το κόστος, ατομικές συμβάσεις και εργασία με μαθητεία και 300 ευρώ, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ κοκ.
Ο νόμος αυτός δεν πρέπει να περάσει. Η απάντηση στην κυβέρνηση πρέπει να είναι καθολική.
Διεκδικούμε
- Την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση»
- Λέμε ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
- Λέμε ΟΧΙ στην άκρατη κομματική χειραγώγηση προώθησης των αρεστών και στην προσπάθεια ανθρωποφαγίας.
- Καμιά υπηρεσία της Υγείας στα χέρια των ιδιωτών.
Επόμενα βήματα
- Αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα (σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων και εκθέσεων αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης, συμμετοχή στις ειδικές επιτροπές αξιολόγησης των υπουργείων, κλπ)
- Κανένας εργαζόμενος να μην συμμετάσχει σε τέτοιες διαδικασίες – διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί σε όλα τα επίπεδα διασπώντας κάθε έννοια μετώπου και αντίστασης των εργαζομένων στα σχέδιά της.
- Συγκέντρωση υπογραφών, απ΄ όλους τους εργαζόμενους, στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση». Τα έντυπα των αξιολογήσεων να παραλειφθούν από τους εργαζόμενους και να κατατεθούν στα σωματεία των εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
- Πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας και κάλεσμα για συμπαράσταση στον αγώνα μας.
Μη χάσουμε την ευκαιρία των εκλογών!
Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης πρέπει όμως να πάρουν την απάντηση τους και στο πολιτικό επίπεδο. Γιατί αν μέσα από την τριπλή εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας οι Τροϊκανοί καταφέρουν να εμφανιστούν νικητές, τότε η επίθεση εναντίον μας θα πολλαπλασιαστεί σε ένταση, θα ισοπεδώσουν αλύπητα ότι βρίσκουν μπροστά τους!
Κάθε ψήφος στα κόμματα που εφαρμόζουν τις πολιτικές του μνημονίου (καθώς και στα διάφορα «Ποτάμια» που ετοιμάζονται να γίνουν τα υποστυλώματα τους) είναι ψήφος νομιμοποίησης των απολύσεων και της μαζικής φτωχοποίησης του πληθυσμού.
Γι’ αυτό και όλοι αυτοί στις εκλογές που έρχονται, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, πρέπει να «μαυριστούν» μαζικά!
Πρέπει
- Οι δήμοι και οι περιφέρειες να περάσουν στα χέρια της Αριστεράς – και ιδιαίτερα στα σχήματα εκείνα που λειτουργούν μαχητικά και ενωτικά, σπάζοντας τα «τείχη» ανάμεσα στις διαφορετικές δυνάμεις της Αριστεράς.
- Στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσουμε την μάχη για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αυτή την στιγμή η πιο μαζική δύναμη της Αριστεράς και, σαν τέτοια, έχει αντικειμενικά την δυνατότητα να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη, να προκαλέσει ακόμα βαθύτερη κρίση στις γραμμές των κυβερνώντων, ανοίγοντας το δρόμο στην πτώση της πιο μισητής κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης.