Εργαζόμενοι στη WIND: η εργοδοτική τρομοκρατία καλά κρατεί

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στη WIND

«την προηγούμενη εβδομάδα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου κλήθηκε τηλεφωνικά να παραστεί σε κοντινό Αστυνομικό Τμήμα και να δώσει κατάθεση σχετικά με την κινητοποίηση (στάση εργασίας) στις 9 Δεκέμβρη και την παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτήριο της Λ. Αθηνών»

(Σημ «Ξ»: η υπογράμμιση δική μας)

Η αστυνομία είχε εντολή (άγνωστο από ποιον…) να προβεί σε έρευνα για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Μπορεί να μην έγινε γνωστό ποιος ζήτησε την  έρευνα αλλά οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι πίσω από αυτήν κρύβεται η διοίκηση της εταιρείας αφού στην ανακοίνωση του το σωματείο αναφέρει ότι:

  • «Η διοίκηση της εταιρίας έμμεσα ή άμεσα έχει προσπαθήσει ήδη 4 φορές έως τώρα να παρέμβει στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, ποινικοποιώντας την (μήνυση διευθυντή επειδή καταγγείλαμε την παραβίαση υπολογιστή συναδέλφου το 2006, αγωγή για παράνομο ΔΣ το 2007, μήνυση από προϊστάμενο της εταιρίας στο μέλος του ΔΣ Σ. Μάλαμα το 2008, απόλυση του μέλους του ΔΣ Ο. Κολιούση το 2009).
  • Προϊστάμενοι τμημάτων πριν και μετά από κάθε απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου ζητούν να καταγραφούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στην απεργία, διαπράττοντας ποινικό αδίκημα κατά παράβαση του Ν 1264.
  • Στελέχη της εταιρίας πριν και κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, αγνοώντας τα περί προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζουν ή και βιντεοσκοπούν το συγκεντρωμένο πλήθος.»
    (οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Ενθαρρυμένη  από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας και με στόχο τη διάλυση ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις η διοίκηση της WIND (όπως και όλοι οι καπιταλιστές) προσπαθούν να ποινικοποίησουν τη συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Ειδικά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας που από τη μια οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και από την άλλη οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προχωρήσουν στη συγκρότηση αγωνιστικών σωματείων –  και αντιδρούν πετυχαίνοντας μάλιστα και νίκες – είναι σίγουρο ότι οι εργοδοσία θα κάνει το παν για να τους εμποδίσει.

Οι προσπάθειες  αυτές θα πέφτουν στο κενό όσο όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα δυναμώνουν τα σωματεία, και όσο μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες γίνονται πετυχημένες κινητοποιήσεις. Εξαιρετική σημασία έχει, επίσης, η συμπαράσταση της κοινωνίας, γι’ αυτό και έχει σημασία τα σωματεία στους χώρους αυτούς απευθύνονται στην κοινή γνώμη – άλλα σωματεία, εργατικές και αριστερές εφημερίδες, πελάτες της WIND κλπ – ζητώντας συμπαράσταση, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας κλπ.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα