Εργαζόμενοι στα Φωσφορικά Λιπάσματα: Όχι άλλη κοροϊδία

Την Τετάρτη φάνηκε ότι επιτέλους μετά από 75 μέρες σκληρού αγώνα και πίεσης των εργαζομένων η κυβέρνηση και οι μέτοχοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) υπέκυψαν στις πιέσεις των εργαζομένων για πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου. Με επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης (ΜΑ-Θ)φάνηκε η απόφαση να είναι οριστική. Αλλά η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας λίγες ώρες μετά, που μιλούσε για μερική λειτουργία πάγωσε τα χαμόγελα των εργαζομένων. Ακόμα και η αναδίπλωση της εταιρίας για ‘ορθολογική’ λειτουργία τοης ΒΦΛ δεν έφτανε για να συγκρατήσει την αγανάκτηση.

Πρώτο βήμα αντίδρασης ήταν το 2ωρο κλείσιμο των Τεμπών την Πέμπτη το βράδυ. Την παρασκευή το πρωϊ πορεία 400 εργαζομένων προς το υπουργείο ΜΑ-Θ και σε δρόμους της πόλεις. Το αποκορύφωμα ήταν το Σάββατο-25η Μαρτίου- το πρωϊ όταν με το τέλος της μαθητικής παρέλασης ακολούθησε πορεία-παρέλαση 350 εργαζομένων (υπό βροχή) μπροστά από τους επισήμους.

Η συμπαράσταση πολλών ανθρώπων που είχαν κατέβει για την παρέλαση δείχνει την απήχηση και τη συμπάθεια του κόσμου στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ.

Ακόμα και η προσπάθεια της αστυνομίας να αποτρέψει αυτήν τη συμβολική κίνηση ήταν αδύνατη καθώς η αστυνομία κυριολεκτικά παρασύρθηκε από τη δυναμική και το θάρρος των εργαζομένων!

Παρόλη την κούραση που έχει φυσικά επέλθει σε κομμάτι των εργαζομένων η ανάγκη στήριξής του αγώνα είναι ακόμα πιο σημαντική πλέον. Την Τετάρτη 29 Μαρτίου συνεδριάζει το συμβούλιο της εταιρίας στην Αθήνα με σκοπό να κάνει πιο ξεκάθαρη την ορθολογική λειτουργία της ΒΦΛ. Μείωση του προσωπικού και του κύκλου εργασιών της ΒΦΛ οι εργοδότες τα θεωρούν αδιαπραγμάτευτα. Αλλά οι εργαζόμενοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Ήδη έχουν προγραμματίσει τριήμερο κινητοποιήσεων για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με κάθοδο στην Αθήνα.. Στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ ώστε η δική τους νίκη να γίνει νίκη όλου του εργατικού κινήματος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής