«Εργατικές αντιστάσεις, εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης» ­– εκδήλωση του «Ξ» στο Βόλο

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» στο Βόλο οργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα

«Εργατικές Αντιστάσεις – Εγχειρήματα Αυτοδιαχείρισης»

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου,στις 7:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

 

Ομιλητές

  • Θοδωρής Πανόπουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ με το σχήμα «Εργατική Αυτονομία»

  • Αφροδίτη Τζιαντζή – δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών"

  • Εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων της ΒΙΟΜE

  • Νίκος Κανελλής – ΞΕΚΙΝΗΜΑ, δημοτικός σύμβουλος

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από την ύφεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία περνάνε καθημερινά την αντεργατική πολιτική τους σε βάρος των εργαζομένων και στους περισσότερους χώρους δουλειάς επικρατεί ο φόβος της απόλυσης και η τρομοκρατία της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα τις διαρκείς μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων και της ανατροπής των κατακτήσεών τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ και το ΣΥΡΜΑ αποτελεί σήμερα ένα φωτεινό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι όταν οι εργαζόμενοι αγωνιστούν ενωμένοι και με αποφασιστικότητα τότε μπορούν να πετύχουν νίκες. Την ίδια ώρα φωτεινά παραδείγματα ηρωϊκών αγώνων και αντιστάσεων αποτελούν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι απολυμένοι της ΕΡΑ, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής κα.

Μέσα από τέτοιους σκληρούς αγώνες τίθεται πλέον το ερώτημα: ποιο θα μπορούσε να είναι το εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής; Τοεγχείρήμα αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ από τους ίδιους τους εργάτες της αλλά και της συνεταιριστικής λειτουργίαςστην «Εφημερίδα των Συντακτών», αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ακριβώς επειδή η απάντησή που δίνουν είναι: «αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς».

Έτσι ενισχύεται όλο και περισσότερο η ιδέα ότι η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς βιομήχανους και κεφαλαιοκράτες, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα με πιο οφέλημο τρόπο για το σύνολο της κοινωνίας.

Μέσα από την εκδήλωση θέλουμε καταρχάς να εκφράσουμε ξανά τη συμπαράσταση και τη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ και το ΣΥΡΜΑ. Επιπλέον θέλουμε να συμβάλλουμε στο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από τους αγώνες αλλά και να ενισχύσουμε τη συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική πρόταση στη σημερινή κρίση του καπιταλισμού.  

ΞΕΚΙΝΗΜΑ Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Τοπική Οργάνωση Βόλου  
www.xekinima.org 
facebook.com/xekinimavolou 
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973322182

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα