Array

Εργατικά μικρά…αλλά σημαντικά

* Εργαζόμενοι δήμου Μενιδίου

Η πρώτη ενέργεια του νεοεκλεγμένου δημάρχου του Μενιδίου (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτη Φωτιάδη, ήταν η εξαγγελία απολύσεων 440 εργαζομένων του δήμου. Από αυτούς οι 220 είναι αορίστου χρόνου και άλλοι τόσοι με συμβάσεις που έληξαν τον Γενάρη. Χαρακτηριστικά, ο Φωτιάδης δεν αναγνωρίζει ως νόμιμες τις προσλήψεις ακόμα και αυτών που είναι αορίστου χρόνου! Αν περάσει αυτή η πρακτική στο Μενίδι, πολλοί ακόμα δήμοι αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Άλλη μια ενέργεια που αποδεικνύει την ομηρία χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ή όχι, οι οποίοι αποτελούν «παιχνιδάκια» στα χέρια διάφορων τοπικών παραγόντων των 2 μεγάλων κομμάτων.

* Ασφαλιστικές…απορρυθμίσεις

«Διαρρέουν» το τελευταίο διάστημα διάφορες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Αλογοσκούφης φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν σε επώδυνες αλλαγές, όπως αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση πρόωρων συντάξεων σε έγκυες γυναίκες και σε μητέρες.

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, δεν μιλά καθόλου για το θέμα, προφανώς για να μην δείξει την πλήρη συμφωνία του με τη ΝΔ και τις επιταγές της Ε.Ε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι όποιες αλλαγές μετά τις εκλογές πρέπει να μας βρουν αντιμέτωπους, στο δρόμο που χάραξε το 2001.

* Απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα

Το τι σημαίνει να έχεις αφεντικό όχι τον εργοδότη που σε απασχολεί αλλά μια εταιρία ενοικίασης εργαζομένων, κατάλαβαν καλά οι 20 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς καμιά αποζημίωση.

Έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, έπαιρναν όμως πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ίσχυαν για τους υπόλοιπους που καλύπτονταν από τις κλαδικές συμβάσεις.

Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν όσοι ευαγγελίζονται το νεοφιλελευθερισμό. Συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου, μαύρη εργασία, ελευθερία απολύσεων, στο βωμό των κερδών.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε αύξηση κερδών 150%…

* Απολύσεις FLASH

Άνευ προηγουμένου απειλές και εκβιασμούς δέχονται οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH.

Η διοίκηση τους ανακοίνωσε την απόλυση 50 εργαζομένων, και όταν εκείνοι αντέδρασαν, απειλήθηκαν με ολικό κλείσιμο του σταθμού.

Η δημοσιογραφία στις μέρες μας είναι και αυτή ένα σύγχρονο κάτεργο, με προβλήματα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι άλλων κλάδων αγνοούν. Λόγου χάρη, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία των μαθητευόμενων δημοσιογράφων είναι θεσμός. Πέρα από τα μεγάλα ονόματα που «κοσμούν» τα τηλεπαράθυρα, χιλιάδες απλοί δημοσιογράφοι ζουν και εργάζονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα