Εργατικά μικρά αλλά σημαντικά

Επιμέλεια: Γιώργος Κασαμπαλάκος

Κέρδη SHELL και BP

Η τιμή του πετρελαίου είναι λοιπόν στα ύψη, ενώ όλα δείχνουν πως η άνοδος θα συνεχιστεί. Ποιοι είναι λοιπόν υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση; Τι λένε οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς για την συγκεκριμένη περίπτωση, που ενώ όλα θα έπρεπε να λειτουργούν τέλεια, κάτι δεν πάει καλά και έχουμε αυτά τα φαινόμενα κερδοσκοπίας; Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της SHELL, οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς γιατί ο Τσάβεζ δημιουργεί προβλήματα στην αγορά με την προκλητική στάση του απέναντι στις πολυεθνικές και γιατί οι εργαζόμενοι της EXXON MOBIL στη δημοκρατία του Νίγηρα απέργησαν! Πρέπει λοιπόν σύσσωμη η ανθρωπότητα να απαιτήσει από τους εργαζόμενους σε άθλιες συνθήκες στην χώρα αυτή να συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας, μήπως και πέσουν οι τιμές.

Υπάρχει πάντως και μια λογικότερη εξήγηση από αυτή. Ο συγκεκριμένος βέβαια γιάπης δεν μπορεί να την αναφέρει. Τα κέρδη των δύο πετρελαϊκών κολοσσών, BP και SHELL, έφτασαν φέτος τα 14 δις δολάρια περίπου. Η μεν BP αύξησε τα κέρδη της κατά 25% ενώ η SHELL κατά 50%! Ο κύριος που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις παίρνει μισθό 35.000 δολάρια με ετήσια μπόνους 200.000 δολάρια. Τα τεράστια κερδοσκοπικά funds ανήκουν στις ίδιες τις πετρελαϊκές πολυεθνικές που θησαυρίζουν από παντού με τα χρήματα που πληρώνουμε εμείς, οι καταναλωτές.

Με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η παγκόσμια οικονομία, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους απεργούς της EXXON MOBIL στη δημοκρατία του Νίγηρα.

Γιατροί νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ

Η κυβέρνηση βέβαια βλέπει και αυτή τα έσοδα του προϋπολογισμού από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου να εκτοξεύονται, αυτό όμως δεν ενισχύει καθόλου το κοινωνικό της πρόσωπο. Ενώ λοιπόν οι γιατροί του νοσοκομείου ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’, του μόνου νοσοκομείου της Δυτικής Αθήνας, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τις εφημερίες του περασμένου Δεκέμβρη, ο υπουργός Αβραμόπουλος δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων τους.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε αρκετές κινητοποιήσεις τους τελευταίους 2 μήνες, με κύρια αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων και τις προσλήψεις που ποτέ δεν έγιναν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’ θα έπρεπε να εξυπηρετεί περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους, λόγω όμως ελλείψεων προσωπικού υπολειτουργεί. Οι εντατικές είναι σε αχρηστία, οι περσινές βροχές πλημμύρισαν ολόκληρες πτέρυγες και γενικά η όλη κατάσταση του νοσοκομείου μόνο για συγχαρητήρια στον υπουργό και στην πολιτική του δεν είναι. Αξίζει μόνο συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων στην υγεία.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής