Εργαστήριο καράτε (Uechi-Ryu Okinawa Karate) στο 24ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE

19369863_1583353578363625_162493586_n

Σε μια εποχή που οι πολιτικές και οι οικονομικές περιστάσεις, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, γυρίζουν την ανθρωπότητα δεκαετίες πίσω, το τέρας του φασισμού και του ρατσισμού που ξαναγεννήθηκαν μέσα από τις πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, παρά την επίπλαστη ευημερία του «δυτικού» κόσμου, μας χτυπούν πλέον την πόρτα και αποτελούν καθημερινότητα για τον καθέναν μας. Πέρα των επιθέσεων που έχουν πολιτικά κίνητρα, η οικτρή οικονομική κατάσταση οδηγεί συνολικά σε αύξηση της εγκληματικότητας. Συνεπώς, η ανάγκη για αυτοπροστασία αποκτά ολοένα και πιο μεγάλη σημασία. Αυτό μας έδωσε το κίνητρο για τη διεξαγωγή μιας μικρής εισαγωγικής εισήγησης που θα αφορά σε πρακτικά θέματα προσωπικής ασφάλειας.

Η εισήγηση που θα γίνει πρόκειται να κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας θα αφορά βασικές πρακτικές πρόληψης, η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε κάθε λογής επίθεση, με οποιοδήποτε κίνητρο και σκοπό. Μέσα από συζήτηση και, ενδεχομένως, πραγματικές ιστορίες από την καθημερινότητά μας θα επιδιώξουμε να δούμε τι μπορεί να πήγε «στραβά» και τι θα μπορούσε ίσως να γίνει ώστε να έχει αποφευχθεί ένα ατυχές γεγονός. Σκοπός της συζήτησης είναι επίσης:

  1. Να μπει σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο η άποψη που μπορεί να έχουμε για τις πολεμικές τέχνες.
  2. Να αναδείξουμε καλές και κακές πρακτικές άσκησης και ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα.
  3. Να προσεγγίσουμε με ρεαλισμό το τι μπορούμε να προσδοκάμε από την ενασχόλησή μας με μία οποιαδήποτε πολεμική τέχνη και/η μαχητικό άθλημα και πως μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που αυτή μπορεί να μας προσφέρει.
  4. Να ξεχωρίσουμε λίγο το «μύθο» και το «σινεμά» από την πραγματικότητα.

Στο δεύτερο σκέλος θα αφιερώσουμε χρόνο σε εισαγωγικά, πρακτικά μαθήματα αυτοάμυνας που θα περιλαμβάνουν άοπλες τεχνικές από το παραδοσιακό Καράτε της Οκινάουα (Uechi-RyuOkinawa Karate) και ένοπλες τεχνικές με ευκαιριακά όπλα, εμπνευσμένες από την παραδοσιακή τέχνη του οκιναβέζικου Κομπούντο (Ryu-Kyu Kobudo).

Την εισήγηση θα κάνει ο Αντώνης Τζούνης (3 Dan), που εξασκείται τα τελευταία 11 χρόνια στο οκιναβέζικο στυλ Καράτε Uechi-Ryu και είναι κάτοχος τιμητικής διάκρισης Shidoin. Ο Αντώνης Τζούνης είναι μαθητής του Vladimir Popovic (Kyoshi, 7 Dan), και το 2015 είχε την τιμή να επισκεφτεί, να φιλοξενηθεί και να εκπαιδευτεί κάτω από πολύ σημαντικούς δασκάλους στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. Την ίδια χρονιά και κατόπιν παρότρυνσης των δασκάλων Higa Toshio (Hanshi, 10 Dan) και Tomoyose Ryuko (Hanshi, 10 Dan) και του ίδιου του δασκάλου του Vladimir Popovic ξεκίνησε το Argo Dojo, μια μικρή σχολή Οκιναβέζικου Καράτε στο Βόλο όπου και διδάσκει παραδοσιακό, μη αγωνιστικό, Καράτε αφιλοκερδώς μέχρι και σήμερα.

Δηλώστε συμμετοχή στο κάμπινγκ εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,197ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα