Ερντογάν εναντίον Δαρβίνου: στα βήματα του Γέροντα Παϊσίου και του Τζ. Μπους

p1010098
Ηλέκτρα Κλείτσα

 

Χωρίς τέλος δείχνει να είναι η οπισθοδρόμηση στην οποία προσπαθεί να σύρει την τουρκική κοινωνία η κυβέρνηση Ερντογάν. Η πιο πρόσφατη επίδειξη συντηρητισμού του «Σουλτάνου» και της κυβέρνησής του, ήταν η αφαίρεση της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, του Δαρβίνου, από τη σχολική ύλη της βιολογίας.

1ceb4ceb1cf81ceb2ceb9cebdcebfcf82

Μάλιστα, ο Α. Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι η Θεωρία της Εξέλιξης αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα σπουδών γιατί είναι… περίπλοκη και μπορεί να μπερδέψει τους μαθητές:

«Εάν οι μαθητές δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν τη λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν τη γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα».

Έτσι, μόνο οι μαθητές ηλικίας 18 και 19 χρονών θα έχουν πρόσβαση στη θεωρία του Δαρβίνου, αφού κατά τον Ντουρμούς οι μικρότεροι αδυνατούν να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τις «υποθέσεις» και τα «αμφιλεγόμενα θέματα» της Θεωρίας της Εξέλιξης.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να βυθίσει στο σκοτάδι την τουρκική κοινωνία δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία ενός εγχειριδίου γάμου με την υπογραφή πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, με το οποίο καλεί τους άντρες να συμμορφώνουν τις απείθαρχες συζύγους… χτυπώντας τες! Ας μην περιμένουμε επομένως ιδιαίτερο έλεος για την επιστήμη!

Ο βλάσφημος επιστήμονας

Εδώ και πάνω από ενάμιση αιώνα, ο Κάρολος Δαρβίνος αποτελεί έναν από τους στόχους των φανατικών των μεγάλων θρησκειών, όπως του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Το βιβλίο του Άγγλου φυσιοδίφη «Η καταγωγή των ειδών», που εκδόθηκε το 1859, αποτελεί μέχρι και σήμερα βδέλυγμα για κάθε είδους θερμοκέφαλο θρησκόληπτο.

Η θεωρία του Δαρβίνου εξηγεί πως όλα τα είδη εξελίσσονται στην πάροδο του χρόνου, μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής, αναπτύσσοντας εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν και χάνοντας αυτά που δεν τα βοηθούν. Το πιο ανθεκτικό στο περιβάλλον μέλος ενός είδους, έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και καταφέρνει να δημιουργήσει περισσότερους απογόνους. Έτσι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο ανθεκτικό, είναι εκείνα που επικρατούν σε βάθος χρόνου, έναντι αυτών των πιο αδύναμων μελών του είδους, που πεθαίνουν ευκολότερα και γρηγορότερα, χωρίς πολλούς, ή χωρίς καθόλου απογόνους. Αυτή είναι (εντελώς επιγραμματικά) η ουσία της θεωρίας της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. Για τα φανατικά τέκνα του Θεού όμως, ο Δαρβίνος λογικά, αυτή τη στιγμή καίγεται στην κόλαση, γιατί είπε ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο! Στην πραγματικότητα βέβαια, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο Δαρβίνος διατύπωσε με διαλεκτικό τρόπο μια επιστημονική υπόθεση:

«Σε κάθε μεγάλη περιοχή του κόσμου τα ζώντα θηλαστικά σχετίζονται στενά με τα εξελιγμένα είδη της ίδιας περιοχής. Συνεπώς είναι πιθανόν η Αφρική να κατοικήθηκε στο παρελθόν από ανθρωποειδείς πιθήκους που έχουν εκλείψει και συγγένευαν με τον γορίλα και τον χιμπαντζή. Και αφού τα δύο αυτά είδη είναι σήμερα οι στενότεροι συγγενείς του ανθρώπου, είναι πολύ πιθανόν οι αρχαίοι πρόγονοί μας να έζησαν μάλλον στην Αφρική». 

Η υπόθεση αυτή σήμερα είναι κοινώς αποδεκτή από τους επιστήμονες, αφού πέρα από τα ευρήματα των απολιθωμένων σκελετών των κοινών μας προγόνων, υπάρχει η απόδειξη του DNA. Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι άνθρωπος και χιμπατζής διαφέρουν κατά 1,2% του DNA τους. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι τα παραπάνω στοιχεία χαλάνε τις θεωρίες περί θεϊκού σχεδίου στη δημιουργία του κόσμου. Έτσι, δεν είναι μόνο ο Ερντογάν που τα βάζει με τη βλάσφημη θεωρία. Αντίθετα, ο Δαρβίνος έχει εχθρούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ας μην πάμε όμως πολύ μακριά…

Ο πίθηκος και το πατίνι

Σε μια σειρά εγχώρια θρησκευτικά ιστολόγια, όπως το thriskeftika.blogspot.gr από το οποίο αντλούμε το παρακάτω απόσπασμα, παρατίθεται επαρκής κατά τη γνώμη των συγγραφέων τους τεκμηρίωση για το ανυπόστατο της θεωρίας του Δαρβίνου, στα λόγια του Γέροντα Παϊσίου:

«…Τώρα αυτά για τον πίθηκο ούτε η επιστήμη τα παραδέχεται. Πόσα χρόνια έχει που οι άνθρωποι ανέβηκαν στο φεγγάρι; Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν να κάνουν αν όχι ένα ποδήλατο τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρης έναν πίθηκο και του μάθης να κάνη πατίνι!…»

Ας μη βιαστούμε λοιπόν να κατηγορήσουμε τους «απολίτιστους μουσουλμάνους». Σε «αποδείξεις» σαν τις παραπάνω, που βέβαια δε χρειάζονται καν σχολιασμό, καταφεύγουν ουκ ολίγοι ορθόδοξοι Έλληνες, προκειμένου να τεκμηριώσουν την καταγωγή τους απευθείας από τον Αδάμ και την Εύα. Εξ άλλου, ο Παΐσιος δεν μπορεί να κάνει λάθος… Αυτός δεν είναι που είχε κάνει τη συγκλονιστική προφητεία «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε»; Ποιος Δαρβίνος λοιπόν; Ποιο DNA;

Γεωλογία επιπέδου…

Κι αν νομίζει κανείς ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι η πρώτη που θέλησε να εκπαραθυρώσει την επιστήμη από το εκπαιδευτικό σύστημα, τότε πρέπει να γυρίσει λίγα χρόνια πίσω. Το 2005, στις ΗΠΑ, ο τότε πρόεδρος Τζ. Μπους, δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία της χώρας μια εναλλακτική θεωρία για την εξέλιξη, παράλληλα με αυτή του Δαρβίνου.

Η θεωρία αυτή, που ονομάζεται «Έξυπνος Σχεδιασμός», έχει τις ρίζες της στην προγενέστερη «επιστήμη της δημιουργίας». Μια «επιστήμη» που βασίζεται στη Βίβλο και υποστηρίζει ότι ο πλανήτης μας είναι κάτι λιγότερο από… 10.000 ετών! Μια θέση ικανή να κάνει στρατιές γεωλόγων να πηδάνε από τα παράθυρα και να καταπίνουν τα πτυχία τους, αφού σύμφωνα με τους δικούς τους (λανθασμένους κατά τη Βίβλο και τη νέα «θεωρία») υπολογισμούς η γη είναι λιγάκι μεγαλύτερη. Δηλαδή περίπου τεσσεράμισι δισεκατομμυρίων χρόνων.

Κακόγουστο αστείο;

Τα παραπάνω παραδείγματα, είναι απλά άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, ο φανατισμός, η θρησκοληψία, η πλήρης άγνοια ή η άρνηση των πιο απλών και διαδεδομένων επιστημονικών γνώσεων, δεν κάνουν διακρίσεις. Κι αν είναι φυσιολογικό να τα συναντάμε ανάμεσα στους πιο φτωχούς και εξαθλιωμένους κατοίκους του πλανήτη, αυτούς που κατά κανόνα στερούνται το δικαίωμα στη μόρφωση, όλα δείχνουν ότι αντίστοιχα «συμπτώματα» εμφανίζονται ακόμη και σε εκπροσώπους του συστήματος που την στερεί.

Ενός συστήματος τόσο σάπιου, που είναι ικανό να βυθίζει κοινωνίες ολόκληρες στο σκοτάδι, την ώρα που η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε εκπληκτικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Που ξέρει το δρόμο για το φεγγάρι, αλλά οι εκπρόσωποί του στερούν από τεράστιους πληθυσμούς ακόμα και το πατίνι.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής