Επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος στο Βόλο!

Η Χρυσή Αυγή φεύγει από το Διμήνι!

Γιάννος Νικολάου, Βόλος 

Η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει πανθεσσαλική προσυνεδριακή εκδήλωση με ομιλητές τους υπόδικους βουλευτές της Γ. Λαγό και Π. Ηλιόπουλο, το Σάββατο 21 Νοέμβρη στο Διμήνι Βόλου (οικισμός κοντά στην πόλη και εντός των ορίων του Δήμου).

Η παράταξη του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου εισηγήθηκε και ψήφισε υπέρ της παραχώρησης της αίθουσας στους φασίστες της ΧΑ.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, το αντιφασιστικό κίνημα κινητοποιήθηκε.

Κατ’ αρχήν στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ο σύντροφος Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος του «Ξ»,  διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση αυτή. Και στη συνέχεια, μαζί με τον σύντροφο Κώστα Ιατρόπουλο (σύμβουλο του  «Ξ» στην τοπική κοινότηταςΒόλου) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σαν μέσο πίεσης για να ανατραπεί αυτή η απόφαση.

Στη συνέχεια, με γοργές διαδικασίες, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις έτσι ώστε να οργανωθεί μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση με σκοπό να μην επιτραπεί στους φασίστες να πατήσουν πόδι στην πόλη.

Στα πλαίσια αυτά η «Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας» δημοσίευσε ανοιχτό κάλεσμα που απευθυνόταν σε όλα τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους εκπαιδευτικών έτσι ώστε να πάρουν θέση ενάντια στους φασίστες (δείτε διπλανές στήλες).

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το ελεγχόμενο από τον κ. Μπέο δημοτικό συμβούλιο αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση και να αρνηθεί την παραχώρηση της αίθουσας στη Χ. Αυγή. Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 18/11 ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης του πρώην Δημαρχείου του Διμηνίου στους Χρυσαυγίτες.[*]

Το γεγονός αποτελεί σημαντική επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος! Οι φασίστες εδώ και χρόνια δεν τολμούν να κάνουν εκδήλωση μέσα στην πόλη του Βόλου, πλέον δεν τολμούν ούτε σε δημόσιους χώρους των γειτονικών οικισμών!

________________
[*] Ο Αχ. Μπέος επικαλέστηκε παρέμβαση της αστυνομίας και λόγους ασφαλείας. Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο Μπέος όσο και οι Χρυσαυγίτες αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», ο δήμος Βόλου δεν έκανε ούτε καν εθιμοτυπική κατάθεση στεφάνου για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, αναμενόμενη στάση δεδομένων των πάρε-δώσε του Μπέου με τη Χρυσή Αυγή…

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________

Έξω η Χ. Αυγή από το Βόλο

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από τη δημόσια επιστολή με την οποία η «Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας» απευθύνθηκε στους κοινωνικούς φορείς της πόλης και ζητούσε κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση του Μπέου να παραχωρήσει αίθουσα του δήμου στη Χρυσή Αυγή

Προς:

Εργατικό Κέντρο Βόλου, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Τοπικός Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογο ΔΕΠ – ΠΘ, όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής, τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλες τις μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας.

Είναι σε όλους γνωστή η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Είναι γνωστός ο παραστρατιωτικός χαρακτήρας της ναζιστικής συμμορίας και η σχέση της με τον υπόκοσμο. Είναι γνωστές οι δολοφονικές επιθέσεις που οργάνωσε με στόχο εργαζόμενους, μετανάστες, συνδικαλιστές, στελέχη της Αριστεράς, αγωνιστές του κινήματος….

…Είναι επίσης γνωστή η μέχρι σήμερα στάση που κράτησε η φασιστική συμμορία εντός και εκτός κοινοβουλίου: πήρε θέση υπέρ της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold στις Σκουριές, υπερψήφισε το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, πήρε θέση υπέρ των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών…

…Η πανθεσσαλική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους υπόδικους Γ. Λαγό και Π. Ηλιόπουλο, το Σάββατο 21.11 στο Διμήνι, και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο μετά από εισήγηση του Α. Μπέου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αποτελεί μια πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης μας η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις, να εκδώσετε σχετικά ψηφίσματα και να κινητοποιήσετε τα μέλη των φορέων σας ενάντια στην πραγματοποίηση αυτής της φασιστικής συγκέντρωσης.

Σας καλούμε να απαιτήσετε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να ανακαλέσουν την άδεια που έδωσαν στη ναζιστική συμμορία να πραγματοποιήσει την συνδιάσκεψή της σε δημόσιο κτίριο. Σας καλούμε να συμβάλετε με κάθε τρόπο στο να ακουστεί δυνατά πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα