Επιτυχημένη η κοινή συνέλευση Πόλης Ανάποδα – Δύναμης Ανατροπής

Δημοσιεύουμε ρεπορτάζ του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης  «Η πόλη ανάποδα»  (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα).

Στην κοινή συνέλευση Πόλης Ανάποδα – Δύναμης Ανατροπής (01/07/2020) συμμετείχαν περίπου 100 άτομα που συζήτησαν τα προβλήματα της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και θέματα που άπτονται της γενικότερης πολιτικής κατάστασης, ενώ αποφασίστηκαν και οι επόμενές μας δράσεις. 

Από τις τοποθετήσεις μελών και φίλων αναδείχθηκε πληθώρα ζητημάτων, όπως η στέγαση, τα υψηλά ενοίκια και η ανάγκη για συλλογική οργάνωση και προστασία των ενοικιαστών, οι ελεύθεροι χώροι (ΔΕΘ, ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας κ.α.), οι επικείμενες πεζοδρομήσεις/ποδηλατοδρομήσεις, η αντίθεσή μας στο κλείσιμο του ΙΚΑ της Πύλης Αξιού, οι επιπτώσεις της πανδημίας και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης στην πόλη μας, η προσπάθεια ρατσιστών και ακροδεξιών να δημιουργήσουν κλίμα μίσους ενάντια στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στάση της Διοίκησης που αντιμετωπίζει τα ζητήματα του Δήμου με καθαρά επικοινωνιακούς όρους, η στήριξη των αιτημάτων των καλλιτεχνών προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, η επίσκεψή μας στους Σταγιάτες και πολλά ακόμη.

Δύο ζητήματα όμως αναφέρθηκαν σχεδόν σε όλες τις τοποθετήσεις και αποφασίστηκε να ρίξουμε εκεί τις δυνάμεις μας το επόμενο διάστημα. Αυτά δεν είναι άλλα από την κατάσταση με τον ΟΑΣΘ (και ευρύτερα το πρόβλημα της αστικής κινητικότητας) και τα σχέδια για την καύση απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τη συνέλευση εδώ

Μείνετε συντονισμένοι για τις δράσεις στις οποίες θα καλέσουμε τις επόμενες εβδομάδες.

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής