Επιτυχημένες εκδηλώσεις για Οκτώβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έγιναν χτες (Τετάρτη 25 Οκτώβρη) με επιτυχία οι εκδηλώσεις που οργάνωσε από κοινού το Ξεκίνημα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Όψεις από τη χτεσινή εκδήλωση στην Αθήνα 

Στην Αθήνα η αίθουσα του Art Garage γέμισε, με αρκετό κόσμο όρθιο (και άλλους τόσους καπνιστές στο διάδρομο). Γύρω στους 130 συντρόφους και συντρόφισσες πέρασαν από το χώρο για να ακούσουν τη βασική εισήγηση του σ. Σεραφείμ Σεφεριάδη καθώς και εκπροσώπους από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Επιτυχία σημείωσε και η αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε την ίδια ώρα περίπου στο χώρο Τακίμ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από πενήντα άτομα.


Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Τακίμ στη Θεσ/νίκη 

Μαζί με την εκδήλωση για τον Οκτώβρη που οργανώθηκε στο Βόλο λίγες μέρες πριν από την Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») συνολικά γύρω στα 200 άτομα παρακολούθησαν τις τρεις αυτές συζητήσεις για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση και τα διδάγματα που προκύπτουν απ’ αυτήν για το σήμερα. Ένας σημαντικός αριθμός με δεδομένο το κλίμα υποχώρησης που υπάρχει στην κοινωνία.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικά ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σε μια σειρά περιοχές μέσα στο Νοέμβρη και θα καταπιαστούν είτε γενικά είτε με ειδικές πτυχές της Οκτωβριανής Επανάστασης. Πρώτη στη σειρά η εκδήλωση στο στέκι «Π» στα Πατήσια το Σάββατο 4 Νοέμβρη, με θέμα «Η θέση της γυναίκας στην Οκτωβριανή Επανάσταση».

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,091ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής