Επιτροπή Διεκδίκησης Πλατείας Παναγίτσας: «Η πλατεία ανήκει στον λαό της Καισαριανής»

Δημοσιεύουμε κείμενο με βάση το οποίο η «Επιτροπή Διεκδίκησης Πλατείας Παναγίτσας» συλλέγει υπογραφές κατοίκων για να γίνει και πάλι δημοτική ιδιοκτησία η πλατεία Παναγίτσας.

Η μεθόδευση της «Εκκλησίας της Ελλάδας» για την καταπάτηση της Πλατείας:

το 2005 το νομικό πρόσωπο «Οργανισμός Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας» (Ο.Δ.Ε.Π.) δηλώνει στο Κτηματολόγιο την Πλατεία και προσπαθεί να την ιδιοποιηθεί.

Στη συνέχεια το νομικό πρόσωπο του Ναού «Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου» (Παναγίτσα) κάνει αγωγή!! στην «Εκκλησία της Ελλάδας» (Ο.Δ.Ε.Π.) διεκδικώντας την ιδιοκτησία της Πλατείας!!!

Το 2017 με την απόφαση 3637 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίζει ότι η κυριότητα της πλατείας ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του Ναού λόγω… χρησικτησίας!

Στο σημείο αυτό ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες & τον δήμο.

Ο δήμος χάνει έσοδα από τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών που γειτονεύουν με την πλατεία και έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος αύξησης των δημοτικών τελών.

Περιορίζονται οι ελεύθεροι χώροι των πολιτών, αφού ως «ιδιοκτήτης του οικοπέδου» δικαιωματικά μπορεί μελλοντικά να μην επιτρέπει την πρόσβαση.

Ακόμη ένας δημοτικός χώρος που καμία δημοτική αρχή δεν θα μπορεί να δημιουργήσει πολιτιστικά δρώμενα για τους πολίτες.

Στις 12/12/2022 οι πολίτες της Καισαριανής αυτοργανώθηκαν και δημιούργησαν την ανοιχτή ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ με σκοπό η πλατεία της Παναγίτσας να γίνει ξανά κτήμα του λαού της Καισαριανής.

Με την υπογραφή μας απαιτούμε η πλατεία «Παναγίτσα», αλλά και κάθε δημόσιος/δημοτικός χώρος, να επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά ανήκει :

στον ΛΑΟ της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «Επιτροπή Διεκδίκησης Πλατείας Παναγίτσας» στο e-mail: [email protected] 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα