Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα:Eνάντια στην Eργοδοτική Tρομοκρατία και την Eργασιακή Eπισφάλεια

Η επιτροπή μας, που ιδρύθηκε στις 16-1-09, αποτελείται από στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων και των μεταναστευτικών οργανώσεων. Στόχος, η συσπείρωση για την εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα και ο γώνας για την εξάλειψη του εργασιακού μεσαίωνα που απλώνεται στο χώρο της επισφαλούς εργασίας, με αιχμή τους εργολάβους στην καθαριότητα, σε έναν από τους οποίους δούλευε η Κούνεβα. Οι εργολάβοι αυτοί έχουν απλωθεί στους οργανισμούς του κράτους, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων, αλλά και σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, τον οποίο προωθούμε εδώ και πολλά χρόνια, υλοποιήθηκε και στην Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), όπου η Κωνσταντίνα, βουλγαρικής εθνικότητας, ήταν γενική γραμματέας. Το σωματείο αυτό επίσης ήταν η πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια, στην οποία οι γυναίκες είχαν και έχουν «προνομιακή» θέση, η οποία στηρίζεται, από την πλευρά της εξουσίας, σε επιχειρήματα για το «ρόλο των γυναικών στην οικογένεια», για τη «συμπληρωματικότητα του γυναικείου μισθού», προσθέτοντας έτσι βάρη στις γυναίκες την ίδια ώρα που αυξάνουν την εκμετάλλευση.

Ζητάμε:

– Την κατάργηση του συστήματος των υπεργολαβιών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εξασφάλιση σταθερής εργασίας όσων εργάζονται σήμερα στις υπεργολαβίες.

– Το άνοιγμα του μεγάλου ζητήματος της επισφάλειας στην εργασία, που πλέον αφορά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς.

– Τη διαμόρφωση συγκεκριμένων αιτημάτων που θα ακυρώνουν την επισφαλή εργασία μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης.

– Την υποστήριξη συνδικαλιστικής οργάνωσης νέων στρωμάτων εργαζομένων είτε στα υπάρχοντα συνδικάτα είτε με τη δημιουργία νέων, όπου δεν υπάρχουν. Να σταματήσει η αδιαφορία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, που οδηγεί στην ασυδοσία των εργοδοτών και συνεπώς στη διαρκή του συρρίκνωση

Τονίζουμε ότι η εργοδοτική τρομοκρατία και η επισφάλεια είναι το οδυνηρό παρόν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, έλληνες και μετανάστες, αλλά και το αύριο των σημερινών νέων που εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κλοπή των δικαιωμάτων τους και του μέλλοντός τους. Γι’ αυτό μας αφορούν όλες και όλους.

Αθήνα, 20-1-09

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα