Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Δε συμμετέχει στο Greenwave Festival, λόγω Σ. Φάμελλου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου», στην οποία εξηγεί ότι δε θα συμμετάσχει στο 8ο Greenwave Festival της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, λόγω της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε εκδήλωση του φεστιβάλ.

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα γίνουν στο 8ο Greenwave Festival της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, στο οποίο επιθυμούσαμε να συμμετέχουμε και εκκρεμούσε η σχετική απόφαση του συντονιστικού οργάνου μας, ένας από τους ομιλητές θα είναι και ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

Και αναρωτιόμαστε τι θέση έχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε ένα οικολογικό φεστιβάλ, όταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του προωθούν με την πολιτική τους την καύση σκουπιδιών στο Βόλο και σε όλη τη χώρα. Ο Σ. Φάμελλος, με την υπογραφή του, είναι συνένοχος στο έγκλημα εις βάρος της υγείας εκατοντάδων χιλιάδων Βολιωτών τους οποίους εντελώς κυνικά έχει κατονομάσει ως πειραματόζωα και το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και στη Θεσσαλονίκη! Μάλιστα, είναι τόσο υπέρμαχος της καύσης που την προωθεί ακόμα και μέσα από τη στρατηγική για την κυκλική οικονομία, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας, αλλά και δεν διστάζει να παραβλέπει επιδεικτικά κάθε αίτημα ή έγγραφο ή προσπάθεια διαλόγου από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα και της βολιώτικης κοινωνίας. Είναι αυτός, λοιπόν, που βάζει τέλος σε κάθε διάλογο πριν αυτός ξεκινήσει! Είναι αυτός που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του για διαβούλευση μαζί μας γιατί διάλεξε ως συνομιλητές του μόνο τις τσιμεντοβιομηχανίες και τους υπέρμαχους της καύσης! Είναι αυτός που σκόπιμα παραβλέπει τη δηλωμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα σχέδιά του! Είναι αυτός που δεν απαντά στα ερωτήματα και τις αγωνίες μας γιατί δεν θέλει να μιλήσει με όσους αγωνιζόμαστε για την υγεία μας, για το περιβάλλον, για την οικολογία!

Για τους παραπάνω λόγους ως «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ» δεν θα συμμετέχουμε στο Greenwave Festival, θεωρώντας ότι με την παρουσία μας εκεί απλά θα δώσουμε στον υπουργό ένα άλλοθι να επικαλείται ανοικτό και απρόσκοπτο δημόσιο διάλογο μαζί μας. Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης οφείλει να κατανοήσει ότι τόσο ο συγκεκριμένος υπουργός όσο και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι υπέρμαχοι της καύσης σκουπιδιών, αποτελούν δυσφήμιση για ένα οικολογικό φεστιβάλ, παρά ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων και σύνδεσης των κινημάτων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα