Επιτροπές Αγώνα Ιλίου ενάντια στο Χαράτσι – Πορεία, Σάββατο 11/2, κεντρική πλατεία ΙλίουΧριστίνα Ζιάκκα
επιτροπή κατοίκων Μιχελή -Ιλίου

 
Με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων έγινε η ενιαία συνέλευση των επιτροπών αγώνα ενάντια στο χαράτσι από 6 γειτονιές του Ιλίου, το Σάββατο 4 Φλεβάρη στο κτίριο του δημαρχείου του δήμου.

Η συζήτηση στάθηκε στον απολογισμό των τελευταίων 2 μηνών, αλλά κυρίως στο σε ποιά φάση βρίσκεται το κίνημα ενάντια στο χαράτσι σήμερα και τι πρέπει να κάνουμε από  δω και μπρός.  

Από ομιλητές σημειώθηκε ότι η τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης της προηγούμενης βδομάδας αποτελεί απόδειξη πως ήταν απλά αδύνατο να βυθίσουν στο σκοτάδι τα 500.000 νοικοκυριά που σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν πλήρωσαν το χαράτσι και είχαν ήδη συμπληρωθεί περισσότερες από 80 μέρες από την λήξη των λογιαριασμών τους.

Η νέα τροπολογία ορίζει πως αν δεν πληρωθεί το χαράτσι, η ΔΕΗ ή οι ιδιώτες προμηθευτές, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της πληρωμής της πρώτης δόσης, θα πρέπει να αποστέλουν τις λίστες με τους υπόχρεους καταναλωτές στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε οι αρμόδιες ΔΟΥ να αναλάβουν να εισπράξουν το χαράτσι.
Κατά την γνώμη μας προφανώς είναι μια σημαντική νίκη του κινήματος πως η απειλή της διακοπής του ρεύματος έπεσε στο κενό. Αλλά ο πολέμος δεν τέλειωσε, συνεχίζεται!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντεπιτεθεί με τον "βούρδουλα" της εφορίας, θέλοντας όχι μόνο να στριμώξει όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αλλά να παραδειγματίσει και όλους τους υπόλοιπους.

Το πιο ισχυρό μας όπλο βέβαια παραμένουν οι αριθμοί μας. Αν οι σημερινοί 500.000 που δεν πλήρωσαν γίνουν 2 εκ. τότε οι εφορίες μπορούν να "μπλοκαριστούν" και ο νόμος θα απειληθεί με κατάρρευση!

Η ενιαία συνέλευση των επιτροπών αγώνα Ιλίου κατέληξε στην απόφαση να διοργανώσει δεύτερη τοπική πορεία ενάντια στο χαράτσι το Σάββατο 11 Φλεβάρη με κεντρικό ραντεβού στις 12μ στην πλατεία Ιλίου, όπου θα καταλήξουν οι 6 προσυγκεντρώσεις των διαφορετικών επιτροπών γειτονιάς (Μιχελή, Παλατιανή, Αγ.Νικόλας, Αγ.Φανούρης, Ραδιοφωνία, Ρίμινι).

 

Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να καλεστούν να συμμετέχουν σ’ αυτή την πορεία οι επιτροπές αγώνα της διπλανής Πετρούπολης, σαν πρώτο βήμα για τον συντονισμό μας στην δυτ. Αθήνα. Εξηγήσαμε πως αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο στο Ίλιον, στην Πετρούπολη ή στη Νέα Ιωνία και κάποιους δήμους ακόμα και πως απαιτείται ο συντονισμός μεταξύ μας κατά περιφέρεια και πανελλαδικά.


Σημαντική σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν η πρόταση του προέδρου της τοπικής ΔΟΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών α’ βάθμιας εκπαίδευσης) να αναπτυχθεί πρωτοβουλία συντονισμού στην βάση κοινού κειμένου επιτροπών αγώνα σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ.Αναργύρους, Καματερό, μαζί με τοπικές ενώσεις δασκάλων και καθηγητών, μαθητικά συμβούλια, άλλα σωματεία κ.λ.π., που να καταλήξει στην διοργάνωση μιας κοινής διατοπικής πορείας το αμέσως επόμενο διάστημα.  

Ακόμα η ενιαία συνέλευση κατέληξε να δεχθεί προς περαιτέρω επεξεργασία προτάσεις για διοργάνωση διαμαρτυρίας στην τοπική εφορία, αλλά και προετοιμασία παρέμβασης-διαμαρτυρίας στις τοπικές εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Α.Τρίτσης.

Το κλείσιμο της συνέλευσης έγινε με έναν πολύ διαφορετικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Ο Γ. Φιλλιπάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ALTER μας ενημέρωσε για τον αγώνα τους αλλά και συνολικά για τις επιθέσεις που δεχονται οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ. Απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν για τη δυνατότητα να στηθεί ένα εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όχι μόνο του ALTER αλλά συνολικά και έθεσε ερωτήματα για το πως θα ήθελε η κοινωνία τα ΜΜΕ.

Ένα είναι σίγουρο πως ο συντονισμός κάθε αγώνα, κάθε κλάδου, κάθε τοπικού κινήματος, για να μην είμαστε πολλά ρυάκια αλλά ένα μεγάλο ποτάμι ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα, είναι πιο απαραίτητος από ποτέ.
 

Υ.Σ.: Eρωτηματικά προκάλεσε η στάση τοπικού εκπροσώπου του ΕΠΑΜ (Καζάκης) που ενώ δεν συμμετέχουν μέχρι στιγμής στις επιτροπές κατοίκων ενάντια στο χαράτσι, παραβρέθηκε μόνο για να προτείνει στη συνέλευση να υιοθετήσει χωρίς μάλιστα διαδικασία οποιασδήποτε συζήτησης ψήφισμα του ΕΠΑΜ που έγραφε πως "αποδεσμεύουμε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου" και πως "ζητάμε την ψήφο μας πίσω"… 

Κατά τη γνώμη μας το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης και της Τρόικα και πολύ περισσότερο η εναλλακτική του κινήματος, δεν υπηρετείται με δια βοής στήριξη ασαφών και γενικών ψηφισμάτων, που από την μια δεν προτείνουν και τίποτα, κι από την άλλη δεν σημαίνουν κι απολύτως τίποτα για το πως χτίζονται κινήματα που ανατρέπουν κυβερνήσεις αλλά πολύ περισσότερο χτίζουν μια άλλη κοινωνία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα